Război în Ucraina: SUA estimează că 20.000 de soldați ruși au MURIT numai în acest an. Majoritatea și-au pierdut viața pe frontul din Bahmut

Război în Ucraina: SUA estimează că 20.000 de soldați ruși au MURIT numai în acest an. Majoritatea și-au pierdut viața pe frontul din Bahmut
Sursă Foto - Agora.md
Publicat: 02/05/2023, 13:12

Washingtonul estimează că Rusia a înregistrat numai în acest an 20.000 de morți în luptele pe care le poartă împotriva Ucrainei. Majoritatea soldaților și-au pierdut viața pe frontul din Bahmut.

Statele Unite estimează că Rusia a înregistrat 100.000 de victime din decembrie 2022 până în prezent, inclusiv 20.000 de morți. Aceste cifre spectaculoase, bazate pe informațiile americane, au fost dezvăluite de John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, în timpul unei conferințe de presă.

El a spus că jumătate dintre morți aparțin grupului militar privat rus Wagner și au fost în mare parte foști prizonieri „aruncați în luptele de la Bahmut fără pregătire sau comandă militară suficientă”. „Concluzia este că ofensiva Rusiei a fost inversată”, a spus Kirby, citat de Le Monde.

Pe de altă parte, el a refuzat să comenteze pierderile suferite de Ucraina, susținută de o coaliție occidentală condusă de Statele Unite. „Depinde de ei dacă vorbesc despre asta sau nu. Ei sunt victimele, Rusia este agresorul”, a explicat el.

Între timp. războiul din Ucraina a ajuns la ziua 433. Volodimir Zelenski a anunțat că a armata ucraineană a reușit să doboare 15 rachete rusești, precizând că „pentru fiecare atac, invadatorii ruși vor primi răspunsul”. (Citește mai multe detalii aici…)

Liderul trupelor NATO în Europa, despre armata Rusiei: „Nu ar trebui subestimată. Este mai mare acum decât la începutul războiului”

Generalul Christopher Cavoli, comandantul forțelor aliate în Europa, a avertizat că forțele terestre ale Rusiei sunt mai mari decât erau în 2022 la începutul invaziei în ciuda pierderilor masive suferite în Ucraina, scrie Insider.

„Forțele terestre ruse au fost degenerate oarecum de acest conflict, deși sunt mai mari azi decât au fost la începutul conflictului”, a spus miercuri Cavoli în fața Comisiei pentru Servicii Armte a Camerei Reprezentanților. „Forțele aeriene au pierdut foarte puțin.

Au pierdut 80 de avioane – mai au 1.000 de avioane de vânătoare și bombardiere ușoare. Marina militară a pierdut o navă”, a adăugat Cavoli.

Cavoli a mai spus că „o mare parte din armata rusă nu a fost afectată negativ de acest conflict” și că „forțele submarine” ale rușilor sunt tot mai active în Oceanul Atlantic.

„Rusia continuă să combine puterea militară cu atacurile cibernetice și manipularea rezervei globale de energie”, a mai spus Cavoli.

Sursă Foto – Twitter/NATO

Rușii vor să crească numărul de trupe în 2023

În documentele secrete ale Pentagonului care au fost publicate pe internet la începutul lunii trecute se estima că armata rusă ar fi pierdut mult mai mulți soldați decât ucrainenii, mai exact, 43.000 de ruși, în comparație cu 17.500 de ucraineni.

O analiză din luna februarie a Institutului Internațional pentru Studii Strategice a arătat că Rusia ar fi pierdut în jur de 40% din toate tancurile pe care le avea înainte de război, în timp ce un raport apărut în The Economist indica faptul că armata rusă pierde tancuri pe câmpul de luptă de 10 ori mai repede decât viteza cu care industria poate fabrica tancuri noi.

„Sprijinul american pentru Ucraina trebuie să continue, este foarte important”, spune Cavoli, care a adăugat că Statele Unite au livrat destule arme pentru ca armata ucraineană să poată porni mult așteptata contraofensivă împotriva rușilor, potrivit Insider.

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a semnalat faptul că ar vrea să crească numărul de trupe în 2023 până la 1,5 milioane, printre care se numără și 695.000 de soldați profesioniști, potrivit postului rusesc RBC.

De la începutul anului, Kremlinul a început să ia măsuri astfel ca recrutarea în armată să fie mai greu de evitat, iar mulți ruși se așteaptă la un al doilea mare val de mobilizări.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri scandaloase în cazul profesoarei de sport care și-a abuzat doi elevi. Cum i-a ademenit...
BAC 2024 | Avem subiectele care au picat la limba maghiară, la proba de azi...
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant...
O fetiță de 3 ani din Constanța a ajuns la spital după ce a mâncat...
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!'...
DIETA-minune a lui Neti Sandu, pe care o respectă cu sfințenie! Ce SECRETE are la...
Ţara din Europa în care un şofer a rămas fără maşină după ce a condus...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
Viktor Orban s-a întâlnit cu Vladimir Putin la Kremlin, în ciuda criticilor din partea liderilor...
Această INVENȚIE de acum 40.000 de ani a SCHIMBAT ISTORIA MODEI pentru totdeauna!
Codul Rutier se modifică. Legea care te lasă fără PERMIS Se aplică pe toți șoferii
România Pitorească. Micul colț de rai unde soarele răsare de două ori într-o zi
Vero Căliman, apariție sexy în costum de baie. Cum arată fosta Fetiță Zurli la plajă....
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A...
Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
Dobânda de politică monetară a fost redusă de BNR de la 7% pe an la...
×