Ținută în șah de armata Ucrainei, Rusia își dorește soldați-cyborg: ”Exoscheletul acționat electric oferă puteri letale”

Publicat: 19 03. 2022, 13:45
Actualizat: 19 03. 2022, 13:46
Rusia își dorește soldați-cyborg | Foto - Profimedia Images

Vladimir Putin a sărbătorit pe stadion împlinirea a opt ani de când Crimeea a fost anexată, însă ”operațiunea militară specială” pe care a ordonat-o în Ucraina nu se desfășoară așa cum și-ar fi dorit. Dincolo de speculații și scenarii belicoase, armata rusă ”visează” la soldați-cyborg desprinși din filmele SF.

Problemele de logistică cu care s-a confruntat armata rusă încă din primele zile ale invaziei în Ucraina – dar și rezistența acerbă a ucrainenilor – au oferit o imagine cu totul neașteptată a uneia dintre cele mai mari armate ale lumii.

Strategii militari insistă în a spune că Putin păstrează ași în mânecă, iar Rusia lucrează de mai mult timp la capitolul ”tehnologie”, dorind să-și echipeze soldații cu ”armuri” gen Robocop. Ar fi fost testat deja un exoschelet acționat electric care ar putea oferi puteri letale purtătorilor.

Astfel de costume high-tech pot ajuta soldații să transporte încărcături mult mai grele și chiar pot oferi mitralierelor o precizie mortală pe distanțe lungi. Costumele ar putea schimba, teoretic fața războiului, transformând bărbații în adevărate ”mașini de luptă”.

”Am efectuat deja teste pentru prototipul exoscheletului activ, care îmbunătățește abilitățile fizice ale soldaților. De exemplu, persoana care a efectuat testul a fost capabilă să tragă cu mitraliera doar cu o singură mână și să  atingă ținta foarte precis”, a declarat Oleg Faustov – șeful acestui proiect al companiei TsNIITochMash, producător de arme pentru armata rusă -, citat de mirror.co.uk.

Sursa – cotidianul.md

”Problema va fi rezolvată până în anul 2025”

Costumul se numește Ratnik-3 și este fabricat din titan, material care protejează soldatul de gloanțe și schije, dar totodată îi conferă acestuia o rezistență și o putere deosebite.

Singura problema a costumului ”Robocop”, în momentul de față, ar fi aceea că încă nu are un loc special pentru o baterie sau o altă sursă de energie. Din această cauză, costumul are o autonomie redusă.

Problema va fi însă rezolvată până în anul 2025, atunci când costumul va fi introdus pe câmpul de luptă, transmit reprezentanții firmei care l-a conceput.


Citește și: