Top 10 lucruri necunoscute despre Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin, nominalizat de două ori la Premiul Nobel pentru Pace

Top 10 lucruri necunoscute despre Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin, nominalizat de două ori la Premiul Nobel pentru Pace
Vladimir Putin. Sursă foto: Profimedia Images
Publicat: 10/03/2022, 18:16
Actualizat: 10/03/2022, 18:41

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a fost ales pentru prima dată în funcție acum aproape 22 de ani. Oficial, Putin s-a născut în Leningrad. Neoficial, faptul că a fost mereu reticent să dea detalii cu privire la viața sa, a alimentat multe teorii și zvonuri de-a lungul mandatelor sale. 

Vladimir Putin a cunoscut un mare succes în cariera sa politică încă de la început și a reușit să devină cel mai longeviv lider rus de la Iosif Stalin încoace. Liderul de la Kremlin a mărturisit că încă din liceu știa că vrea să lucreze în KGB și că drumul îl va duce către o carieră politică.

Site-ul HistoryColored a realizat un TOP 10 cu lucruri mai puțin știute despre liderul de la Kremlin.

10. Vladimir Putin a urmat cursurile Facultății de Drept

Vladimir Putin s-a născut în 1952 în Leningrad, Rusia, cunoscut în prezent drept Sankt Petersburg. După liceu, acesta s-a înscris la Universitatea de Stat din Leningrad și a început să studieze Dreptul. După ce a absolvit Facultatea de Drept, Vladimir și-a căutat un loc de muncă în industria serviciilor de informații și a decis să-și servească țara în același timp.

9. A fost membru al KGB

La scurt timp după ce a absolvit Facultatea de Drept, Putin s-a alăturat KGB-ului într-o poziție administrativă. Vladimir a activat în KGB timp de 15 ani și a călătorit în toată Rusia, ajungând chiar și în Germania pentru câțiva ani. A avansat în rândurile KGB-ului și a ajuns în cele din urmă locotenent-colonel. După prăbușirea Uniunii Sovietice, Vladimir a părăsit KGB-ul și a decis să urmeze o carieră politică.

8. Putin și-a început cariera politică alături de mentorul său

La scurt timp după retragerea din KGB, Vladimir Putin a ocupat un post la Universitatea de Stat din Leningrad pentru o scurtă perioadă de timp, înainte de a-și începe cariera în politică.

În perioada în care a fost atât student, cât și angajat la Universitatea de Stat din Leningrad, Putin a legat o prietenie cu mentorul Anatoly Sobchak. Ulterior, Vladimir Putin a devenit rapid consilier oficial al lui Sobchak și și-a făcut un renume, pregătindu-și terenul pentru ascensiunea sa politică.

7. Putin a urcat rapid pe scara politică

Până în 1994, Vladimir și-a câștigat titlul de viceprimar sub conducerea lui Anatoli Sobchak. După ce Sobchak și-a încheiat mandatul de primar, Putin s-a mutat la Moscova și s-a alăturat personalului prezidențial.

Putin a început ca șef adjunct al conducerii în 1998, a trecut la conducerea Serviciului Federal de Securitate, iar în 1999 a fost promovat în funcția de prim-ministru.

La sfârșitul anului 1999, președintele Boris Elțîn a demisionat și l-a numit pe Vladimir în funcția de președinte interimar. Din acel moment, Putin a rămas la putere până în prezent.

6. Vladimir Putin a deținut în mod constant un loc la putere

Odată ajuns în fotoliul prezidențial, Vladimir Putin a rămas în acel loc de putere până în prezent. Începând ca președinte interimar în 1999, el a fost ales în calitate de președinte oficial câteva luni mai târziu, în 2000.

A fost apoi reales în 2004 pentru un al doilea mandat, dar nu a putut face campanie pentru un al treilea mandat din cauza limitelor constituționale.

Putin și-a păstrat scaunul de putere ajutat de discipolul său, Dmitri Medvedev, care i-a succedat și apoi l-a desemnat din nou prim-ministru. După ce mandatul lui Medvedev a expirat, Vladimir Putin a fost reales președinte în 2012 și a rămas în această funcție până în prezent.

5. A oferit ajutor SUA după atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001

În timpul mandatului său de președinte, Vladimir Putin a avut o relație complicată cu Statele Unite. După atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, Putin a oferit asistența Rusiei pentru SUA, permițând țării să folosească spațiul aerian.

Cu toate acestea, sprijinul s-a transformat în opoziție atunci când Statele Unite și-au schimbat obiectivul în eliminarea lui Saddam Hussein, Rusia, Germania și Franța nefiind de acord cu acest plan.

4. Vladimir Putin l-a protejat pe Edward Snowden

Vladimir Putin a tensionat și mai mult relația cu SUA după ce a ajutat un avertizor de integritate (whistleblower) dat în urmărire de Statele Unite să se sustragă autorităților americane.

În 2013, un angajat IT, pe nume Edward Snowden, a divulgat informații clasificate despre detalii personale ale clienților, colectate de guvernul american. După ce a fugit din SUA, Snowden a călătorit din țară în țară în căutare de azil, până când Statele Unite i-au anulat pașaportul în timp ce se afla în Rusia. Vladimir Putin i-a acordat azil lui Snowden și i-a oferit opțiunea de a solicita cetățenia în viitor.

3. Vladimir Putin, două nominalizări la Premiul Nobel pentru Pace

O altă legătură pe care Vladimir Putin și Edward Snowden o au este nominalizarea lor la Premiul Nobel pentru Pace în 2014. Snowden a fost nominalizat pentru divulgarea de informații clasificate, iar Putin a fost nominalizat pentru soluția pașnică la utilizarea armelor chimice de către Siria.

Prietenia lui Vladimir Putin cu președintele Siriei, Bashar al-Assad, a fost motivul probabil al succesului său. Putin l-a convins pe Assad să predea armele siriene pe cale pașnică, spre deosebire de cealaltă opțiune, cea a unei intervenții agresive.

Și în 2021, preşedintele rus Vladimir Putin a fost propus din nou pentru Premiul Nobel. Scriitorul rus, Serghei Komkov, un susţinător al liderului de la Kremlin, afirma că nominalizarea este sprijinită de principalele personalităţi ale culturii şi ştiinţei ruse.

Ca lider al uneia dintre principalele ţări ale lumii, el face un efort maxim pentru menţinerea păcii şi a liniştii nu doar pe teritoriul propriei ţări, ci contribuie activ la soluţionarea paşnică a conflictelor izbucnite pe planetă”, a notat Komkov în scrisoarea trimisă.

2. Putin este un susținător al drepturilor animalelor

Putin are mai mulți câini acasă și face un efort puternic pentru a ajuta la cercetarea diferitelor specii de animale, cum ar fi tigrii, urșii polari, delfinii și cocorii, potrivit HistoryColored.

De asemenea, el face presiuni pentru legi care să asigure un tratament mai bun al animalelor. Legea privind tratamentul responsabil al animalelor interzice magazinele care au animale de companie din interiorul centrelor comerciale și restaurantelor, interzice uciderea animalelor fără stăpân și impune îngrijirea adecvată a animalelor de companie.

1. Divorțul lui Putin

Vladimir Putin și soția sa, Lyudmila, au divorțat în 2013. Putin s-a căsătorit în 1983, iar soția lui, Lyudmila, i-a fost alături încă de la începuturile sale în politică. Lyudmila a declarat că cei doi nu se ved frecvent și că soțul său este consumat de muncă. Vladimir Putin a declarat că ea l-a susținut timp de aproape nouă ani și că, într-un final, nu a mai putut suporta să-i fie soție.

Sursă foto: Profimedia Images

Sorry, there are no polls available at the moment.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce spune Adrian Năstase despre Călin Georgescu: Ideile lui sunt asemănătoare cu cele de acum...
Imagini 'bizare' cu soția lui Călin Georgescu. Filmarea cu dansurile Cristelei s-au viralizat rapid! ⤵️
FOTO. Milionarul se însoară cu nepoata fostei soții. Cum arată femeia care i-a luat mințile
Românii fac haz de necaz, după rezultatele din primul tur al alegerilor: „Marcele, găsește-ți diploma...
Văru Săndel dezvăluie cum și-a împărțit Silviu Prigoană averea: “Honorius a moștenit afacerile, ceilalți…” |...
Horoscop 2025 pentru fiecare zodie. Ce nativi își vor schimba complet viețile anul viitor
Călin Georgescu spune că sucurile conțin „nanocipuri care intră în tine ca într-un laptop”
Dorian Popa a fost condamnat! Ce pedeapsă a primit artistul în dosarul în care este...
Cu ce se ocupă, de fapt, Cosmin Georgescu, fiul lui Călin Georgescu: „Asta mi-a zis...
Ce scrie "The Times" despre victoria lui Călin Georgescu în primul tur al alegerilor prezidenţiale....
Cine l-a votat pe Călin Georgescu? Profilul alegătorilor realizat de INSCOP Research
Tinerii protestează în București și în alte orașe din țară! Ce mesaje au transmis manifestanții:...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Ce mașină a mai primit David Popovici? Printre cele mai fiabile branduri de pe piață...
Ce spune presa britanică despre victoria lui Călin Georgescu în primul tur al alegerilor: „A...
A fost pornit cel mai important proiect de FUZIUNE al secolului!
Oana Lis, anunț trist despre Viorel Lis: Momente grele. Îi sunt alături
Cea mai bună zi pentru cumpăra bilet de avion. Planifică-ți înțelept vacanțele
Cine este Cosmin Georgescu, fiul lui Călin Georgescu. Tânărul a fost coleg de cameră și...
VIDEO Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Vladimir Putin! Nimeni nu și-a dat seama de...
VIDEO Este Jador copilul preferat al mamei sale? Artistul mai are încă trei frați! "Eu...
Dorian Popa, condamnat la închisoare! Instanța a emis decizia finală
BANCUL ZILEI. Bulă începe să presteze ca gigolo. Pune preţurile pe uşa locuinţei: - Pe...
Rezoluție pentru rachete de croazieră pentru Ucraina, adoptată de NATO