Unele dintre cele mai gustoase alimente sunt și extrem de bune pentru silueta ta. A-ți dori o talie mai mică și o burtă mai plată nu înseamnă doar să arăți bine în blugi. Persoanele care au cantități mari de grăsime viscerală (tipul de grăsime internă care se așază în mod periculos pe toate organele) au un risc mai mare de boli de inimă și diabet de tip 2.
Nu există o soluție magică atunci când vine vorba de grăsimea de pe burtă. Dar cercetările arată că umplerea farfuriei cu alimente care luptă împotriva grăsimii abdominale – ca parte a unei diete generale sănătoase – poate ajuta. Iată ce produse poți consuma zilnic pentru a scăpa de grăsimea de pe burtă.
Acest lapte fermentat, asemănător iaurtului, este plin de probiotice, bacterii sănătoase care colonizează intestinul. Consumul de chefir a fost asociat cu o pierdere mai mare în greutate și o reducere a circumferinței taliei în comparație cu alte băuturi, conform unor studii.
Probioticele pot proteja împotriva inflamării tractului gastro-intestinal, care este legată de depozitarea grăsimilor abdominale. Încercați să evitați chefir-urile care conțin arome, pline cu zaharuri adăugate. Puteți să-l îndulciți în mod natural adăugându-l într-un smoothie cu fructe.
Ceaiul verde este un alt produs care vă poate ajuta să aveți un abdomen mai plat. Ceaiul verde conține catehine, compuși vegetali antioxidanți care s-au dovedit a avea proprietăți anti-obezitate. Infuzia conține, de asemenea, cofeină (în cantități mai mici decât cafeaua, deci nu va avea un impact la fel de mare asupra somnului), care poate ajuta la creșterea metabolismului.
Atât timp cât nu adaugi zahăr în el, ceaiul verde nu are calorii, așa că îl poți consuma în orice cantitate.
Includerea proteinelor în dieta ta este esențială pentru a rămâne într-o formă fizică bună. Nu numai că vă ajută să vă simțiți mai sătul la mese, dar vă poate crește puțin metabolismul. Persoanele care consumă în mod regulat ceea ce sunt definite ca „surse de proteine de calitate” sau alimente care furnizează aproximativ 10 grame de aminoacizi esențiali (cum ar fi ouă, carne de vită și lapte) la fiecare masă au avut o cantitate mai mică de grăsime în jurul taliei lor, au raportat cercetări publicate în revista Nutrition & Metabolism.
Pentru a te bucura de rezultate, e important să nu consumi toate aceste proteine la cină, ci să o faci pe tot parcursul zilei, conform eatingwell.com
Această legume are multe de oferit, dar unul dintre cele mai mari avantaje este conținutul de fibre. Beneficiați de 7 grame de fibre într-o anghinare gătită mediu, ceea ce o face una dintre cele mai bogate legume – adică mai mult de un sfert din ceea ce are nevoie o femeie în fiecare zi.
Cu cât consumați mai multe fibre, cu atât este mai puțin probabil să acumulați grăsime pe burtă, arată cercetările publicate în The American Journal of Clinical Nutrition. Alte legume bogate în fibre sunt varza de Bruxelles și leguminoasele, cum ar fi lintea și mazărea.
Avocado conține grăsimi sănătoase, dar și alți nutrienți, cum ar fi magneziu și fitosteroli, care pot ajuta la îmbunătățirea profilului lipidelor din sânge și a tensiunii arteriale.
Un studiu din 2013 a sugerat că iubitorii de avocado își reduc la jumătate probabilitatea de sindrom metabolic, care este strâns legat de excesul de greutate și de obezitate.