Ce trebuie să mănânci atunci când te confrunți cu probleme de concentrare
În sezonul cald gândul ne zboară la vacanță și la concediu, astfel că nivelul de concetrare este mult mai scăzut decât în restul anului. Specialiștii în nutriție spun că există o serie de alimente care ne stimulează capacitatea de concentrare.
Fructele de pădure conțin antioxidanți care îmbunătățesc atât memoria, cât și coordonarea motorie. James A. Joseph, specialist în neuroștiințe, susține că antioxidanții din fructele de pădure contraatacă stresul oxidativ funcționând ca un agent antiinflamator. Fructele de pădure consumate în combinație cu nuci sau avocado pot preveni apariția bolilor neurodegenerative.
O singură banană conține cantitatea zilnică de glucoză necesară pentru creier. Potrivit specialistului Leigh Gibson, creierul funcționează cel mai bine atunci când prin fluxul sanguin circulă 25 de grame de glucoză (cantitatea aproximativă pe care o conține o banană).
Ouăle conțin o grăsime asemănătoare cu vitamina B, numită colină. Aceasta îmbunătățește atât memoria, cât și timpul de reacție al minții. În plus, studiile au mai demonstrat și că această grăsime poate diminua efectele oboselii.
Somonul conține omega-3, proteine, fier și vitaminele B, motiv pentru care acest aliment susține buna funcționare a memoriei, ajutând la concentrare și raționalizare.
Ciocolata neagră conține proteine antioxidante care măresc producția de endorfine și îmbunătățesc puterea de concentrare. În același timp, ciocolata cu lapte este bună pentru mărirea vitezei de reacție și îmbunătățirea memoriei verbale și vizuale.
Cerealele integrale, precum orezul brun, sunt bogate în vitamine și magneziu, motiv pentru care ajută la buna funcționare a capacităților cognitive.