Cea mai bună rețetă de BORȘ de pește! Secretul folosit la Mănăstirea Putna

Cea mai bună rețetă de BORȘ de pește! Secretul folosit la Mănăstirea Putna
Borș de pește / Sursa foto: Profimedia
Publicat: 25/04/2024, 15:52
Actualizat: 25/04/2024, 15:53

Borșul de pește este un preparat foarte apreciat de români și este adesea gătit în perioada postului, atunci când sunt dezlegări la pește.

Mâncarea tradițională este o opțiune perfectă pentru persoanele care, în duminica Floriilor, vor să-și uimească oaspeții.

Borș de pește, rețeta Mănăstirii Putna

Ingrediente:

  • un crap de aprox. 1 kg
  • trei cepe
  • doi morcovi
  • trei roșii mari
  • țelină
  • păstârnac
  • 2-3 lămâi
  • ulei de măsline sau ulei de floarea soarelui
  • o legătură de leuștean
  • sare și piper

Cum se prepară borșul de pește, la Mănăstirea Putna

„Pentru acest borș, este foarte important să folosim și tacâmurile rămase după filetarea peștelui, pentru că acestea vor da un plus de gust”, a spus părintele Vasile.

Peștele se curăță bine și se filetează. Tacâmurile rămase se pun într-o oală la fiert. Ceapa, morcovii, țelina și păstârnacul se toacă mărunt, apoi se călesc într-o oală cu ulei de măsline. Se adaugă și un praf de sare și se amestecă bine.

După ce legumele încep să se înmoaie, se adaugă apă cât să le acopere.

Într-o altă oală, se pune apă și se aduce la fierbere, apoi se adaugă roșiile.” Roșiile se fierb aproximativ un minut și jumătate, apoi se pun în apă rece, astfel încât coaja să se desprindă ușor”, a explicat părintele, citat de Antena 3.

Peștele curățat se taie în bucăți potrivite și se condimentează cu sare și piper. În oala cu legume se adaugă apa în care au fiert tacâmurile de pește (este important să fie strecurată), apoi se pun și bucățile de pește și se lasă la fiert.

După zece minute, se adaugă roșiile tocate, zeama de lămâie (după gust), puțin ulei de măsline, sare și piper. La final, se adaugă leuștean tocat mărunt.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Grecii sunt furioși peste măsură. Luni au primit cea mai proastă veste posibilă pentru ei
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
FOTO O româncă a câștigat al șaptelea titlu de Miss Fitness Universe. Anca are 37...
La nicio lună de la moartea Ancăi Molnar, Claudiu Molnar este din nou în doliu...
Imagini ȘOCANTE cu Emily Burghelea, după accidentul petrecut în vacanță. A fost desfigurată și are...
Perle la Bac 2024: "Din păcate, eu am învăţat doar poezia Luceafărul"
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nou indicator RUTIER, introdus în România! Ce faci dacă-l întâlnești?
Ciolacu: Singura constantă e că pe 8 decembrie trebuie să fie alegerile generale
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
Cod Rutier 2024. Nu ai dreptul să spui NU polițistului. Se suspendă instant permisul auto
Schimbare radicală de vreme în România. Scăpăm de un mare chin
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
În ce țară a fost introdusă săptămâna de lucru de șase zile?
×