Vi se pare vreodată dificil să stabiliți dacă alimentele preferate sunt cu adevărat sănătoase pentru dumneavoastră? Între etichetele înșelătoare și oferta nesfârșită de alimente „sănătoase” aflată pe fiecare raft de supermarket, a mânca sănătos poate fi o decizie foarte greu de luat.
În timp ce stilurile alimentare se schimbă periodic, există câteva elemente cheie pentru o alimentație sănătoasă care rămân neschimbate.
Alimentele sănătoase sunt cele care vă oferă nutrienții de care aveți nevoie pentru a vă menține bunăstarea corpului și pentru a păstra energia. Apa, carbohidrații, grăsimile, proteinele, vitaminele și mineralele sunt nutrienții cheie care alcătuiesc o dietă sănătoasă și echilibrată, conform Moreland-OB-GYN
Din păcate, industria alimentară nu realizează la fel de mult profit cu alimentele proaspete; alimentele procesate sunt cele care aduc banii. Chiar și marile companii alimentare au făcut lobby agresiv împotriva planurilor de sănătate publică.
Aceste alimente nedorite, procesate din culturi precum porumb, grâu și soia, sunt bogate în calorii (umpluturi) și nu au valoarea nutritivă de care organismul dumneavoastră are nevoie. Cu toate acestea, deoarece sunt derivate din culturi, poate fi dificil de știut dacă sunt sănătoase sau nu, iar afirmațiile înșelătoare de pe etichete nu fac decât să înrăutățească lucrurile.
Există alimente cu un aport caloric mare despre care nici măcar nu știați acest lucru. De altfel, există mâncăruri care au mai multe calorii decât carnea, scrie Andreea Sava, pe blogul ei.