Cei 5 nutrienți care previn demența și Alzheimer. Ce alimente trebuie să consumi la micul-dejun pentru a fi sănătos-tun.
Micul dejun este una dintre mesele cele mai importante din zi. Este esențial să consumați hrană sănătoasă, care să vă protejeze fiecare organ în parte.
Iată ce alimente trebuie să consumi dimineața pentru a fi sănătos-tun.
Pentru a preveni demența sau alte boli similare, este ideal ca jocuri precum puzzle-urile sau Sudoku să facă parte din viața dumnevoastră. La acestea, este esențial să se adauge și o alimentație potrivită.
Nu s-a descoperit, încă, „alimentul-minune” care să prevină această boală, dar sunt anumiți nutrienți – care se găsesc în legume sau în cafea, printre altele – care pot preveni bolile asociate creierului.
Lichidele sunt foarte importante pentru creier. Dacă bem prea puțină apă, sângele devine mai gros, curge mai lent și este mai puțin capabil să aprovizioneze rapid creierul cu substanțe nutritive.
Pentru a-ți menține creierul în formă, bea suficientă apă și până la două căni de cafea, ceai negru sau verde pe zi. Toate trei conțin polifenoli, care stimulează circulația sângelui și astfel funcționalitatea creierului, scrie Ziarul Românesc.
De asemenea, nu doar nutrienții primari, precum carbohidrații, proteinele și grăsimile, sunt importanți pentru funcționalitatea creierului. Substanțele vegetale secundare, cum ar fi polifenolii și vitaminele, precum și mineralele precum acidul folic, sunt, de asemenea, „hrană” sănătoasă și esențială pentru creierul nostru. Adăugați în meniul vostru regulat varza kale, broccoli și varză de Bruxelles.
Fructele negre precum afinele și coacăzele negre sunt atât de sănătoase nu numai datorită polifenolilor lor.
Cu o mână de fructe de pădure pe zi, consumate chiar de la micul dejun, veți avea parte de un sistem de imunitate foarte bun și veți fi mult mai sănătos.
Fasolea, lintea și mazărea sunt bogate în polifenoli, acid folic și vitamine B. Acestea din urmă stimulează formarea sinapselor între celulele creierului, ceea ce poate crește performanța și cogniția.
Pentru un creier sănătos este important să consumați pâine integrală sau cereale integrale la micul dejun.
Carbohidrații și aminoacizii cresc capacitatea creierului de a se concentra.
„Grăsimile bune” precum acizii grași omega 3 sunt deosebit de potrivite, pentru sănătatea creierului.
De asemenea, acizii grași Omega 3 din uleiul de in, nucile și semințele de chia pot contracara celulele „ruginite” din creier și riscul de a dezvolta demență și Alzheimer.