Prima pagină » Regim Alimentar » Chef Cătălin Scărlătescu, rețeta pas cu pas pentru cea mai bună PIFTIE de porc. Secretul celebrului bucătar

Chef Cătălin Scărlătescu, rețeta pas cu pas pentru cea mai bună PIFTIE de porc. Secretul celebrului bucătar

Chef Cătălin Scărlătescu, rețeta pas cu pas pentru cea mai bună PIFTIE de porc. Secretul celebrului bucătar
Rețetă delicioasă de piftie de porc. Secretul lui chef Cătălin Scărlătescu

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, așa că nu ar fi rău să vă pregătiți cu lista rețete pentru preparatele ce vor sta pe masa de Crăciun și de Revelion.

Un aliment preferat de mulți români este piftia de porc. Nu este foarte greu de preparat, dar sunt anumite secrete care vă vor ajuta să obțineți un gust de excepție și o prezentare care va uimi pe toată lumea.

Piftie de porc. Secretul lui Chef Cătălin Scărlătescu

Fostul jurat de la „Chefi la cuțite” a dezvăluit cum puteți obține o piftie foarte clară.

„Mă știți mare amator de pește și fructe de mare, însă oricât de mult mi-ar plăcea ele, de sărbători aleg mereu preparatele tradiționale.

Pentru mine, Sărbătorile de iarnă vin cu carne de porc, salată boeuf, piftie, cozonaci, așa cum eram obișnuit în copilărie, când bunica era responsabilă cu prepararea acestor bunătăți.

Țin minte că îmi plăcea foarte mult piftia făcută de ea și a rămas una dintre mâncărurile favorite. Și am și un pont pentru voi: folosiți mult usturoi și nu vă feriți de urechile de porc!”, a dezvăluit chef Cătălin Scărlătescu, pentru divahair.ro.

Rețeta lui Cătălin Scărlătescu. Ingrediente pentru piftie de porc

  • 500 g pulpă de porc
  • 500 g picioare de porc
  • 1 kg cap de porc, neapărat urechi
  • 2 morcovi mari
  • o rădăcină de păstârnac
  • o ceapă
  • sare
  • piper boabe
  • 1-2 căpățâni de usturoi pisat

Mod de preparare

  1. Pârlim picioarele și capul de porc
  2. Radem picioarele și capul de porc cu lama cuțitului și le spălăm
  3. Punem toată carnea la fiert
  4. Luam spuma,
  5. Adăugăm zarzavatul (morcovii, păstârnacul, ceapa), sare și piper
  6. Lăsăm să fiarbă până se desprinde carnea de pe oase
  7. Dezosăm carnea, o tăiem și o punem în castroane (se poate lăsa și puțin morcov, pentru culoare)
  8. Curățăm usturoiul și-l pisăm bine de tot
  9. Amestecăm usturoiul cu 100 ml supă
  10. Strecurăm supa și adăugăm în ea zeama cu usturoiul pisat
  11. Umplem castroanele cu zeamă și le punem la frigider.

Poftă bună!

Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie ... vezi toate articolele