Prima pagină » Regim Alimentar » Dieta lui Adrian Chișavu | La ce alimente trebuie să renunți ca să slăbești 43 de kilograme în 7 luni

Dieta lui Adrian Chișavu | La ce alimente trebuie să renunți ca să slăbești 43 de kilograme în 7 luni

Dieta lui Adrian Chișavu | La ce alimente trebuie să renunți ca să slăbești 43 de kilograme în 7 luni

Adrian Chișavu are 46 de ani și este solist vocal și organizator de evenimente. S-a îngrășat 15 kilograme după ce s-a lăsat de fumat și a venit pandemia. Cântarul indica 142 de kilograme în momentul în care a zis „Stop” și a decis să își schimbe stilul de viață.

„Aveam stări de moleşeală, transpiraţie abundentă şi apnee în somn şi multe alte simptome ale obezităţii”, a povestit Adrian, pentru „Ce se întâmplă, doctore?”.

Mânca mult, în primul rând alimente de la fast-food, la ore nepotrivite, iar la acestea se adăugau dulciurile și alcoolul.

„Trebuia să iau atitudine pentru că am un copil de crescut”, și-a spus el. Așa că s-a ambiționat și după șapte luni slăbise deja 43 de kilograme.

„Cu o ambiţie ieşită din comun, cu sprijinul familiei, cu un plan alimentar şi un efort fizic susţinut, asistat de echipa de profesionişti de la Bodyshape, cărora vreau să le mulţumesc pe această cale, am ajuns la o greutate pe care nu am avut-o niciodată în viaţa mea de persoană supraponderală”, a mai spus Adrian Chișavu.

Solistul afirmă că a fost prizonierul unei vieți dezordonate, dar „un plan alimentar construit pe principiul compatibilităţii alimentelor, un orar stric de servit cele 3 mese şi 2 gustări zilnice, odihnă, apă şi multă mişcare zilnică-sală sau mers pe jos” au fost schimbările care l-au ajutat să slăbească.

Acum s-a îndrăgostit de sport

După ce a slăbit primele 6 kilograme, Adrian a descoperire plăcerea de a face sport.

„Capeți un tonus extraordinar care îți dă un imbold fantastic de a continua. Când pierzi 43 de kilograme realizezi că începi să trăiești o nouă viață”, ne spune Adrian.

Viața lui Adrian s-a schimbat complet, chiar dacă spune că nu a fost un drum ușor.

„Schimbare radicală din toate punctele de vedere: renunţarea la pâine, dulciuri sucuri şi fastfood, mâncatul la ore fixe şi nu mai târziu de 18.00, mişcare zilnică la sală sau în aer liber. Nu mi-a fost uşor din niciun punct de vedere, deoarece am dat „reset” vieţii mele anterioare”, a mai spus sursa citată.

„Nu țin o dietă”, „Mestec încet și mult”, „Fac diferența între a gusta și a mânca în exces”

Adrian nu a renunțat definitiv la micile plăceri culinare, dar acum face o diferență între a gusta şi a mânca în exces.

„Îmi place să spun că duc o viaţă sănătoasă şi nu ţin o dietă. Nu asociez la două mese consecutive alimente din aceeaşi categorie de nutrienţi şi cel mai important lucru : am învăţat să mestec încet şi mult”, a adăugat el.

De ce este important să mănânci sănătos

Ceea ce mâncăm oferă organismului nostru nutrienți. Acest lucru oferă corpului nostru cantitatea potrivită de energie pentru a ne desfășura munca zilnică. Și toți acești nutrienți provin doar din alimente sănătoase, nu din orice și tot ce mâncăm.

  • Alimentația sănătoasă este necesară pentru funcționarea sistemului nostru. Toți nutrienții derivați din alimente sănătoase ajută celulele corpului să își îndeplinească în mod activ „misiunea”.
  • Mâncarea sănătoasă îmbunătățește sistemul imunitar, ceea ce duce la mai puține riscuri de îmbolnăvire. O imunitate puternică luptă împotriva tuturor bacteriilor și virușilor purtători de boli.
  • În general, se recomandă eliminarea grăsimilor din dieta noastră. Acest lucru este adesea greșit înțeles și se exclud complet chiar și grăsimile sănătoase. Grăsimile nesănătoase care nu ar trebui consumate se numesc saturate. Grăsimile mononesaturate, polinesaturate, acizii grași omega 3 și omega 6 sunt foarte importanți pentru sănătatea noastră, la fel ca și proteinele și vitaminele. Aceste grăsimi sunt stocate sub celulele pielii, care se transformă în energie necesară activităților fizice și mentale. Este important să le includem în dieta noastră.
  • Mâncarea sănătoasă vă poate ajuta să vă mențineți un corp bine modelat, fără a cădea în capcana creșterii în greutate sau a obezității.
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie ... vezi toate articolele