DIETA Reginei Elisabeta care a ajutat-o să trăiască până la 96 de ani / Alimentele pe care le mânca zilnic suverana

Publicat: 05 08. 2024, 10:25
Sursă Foto - Shutterstock

Regina Elisabeta a II-a a avut o dietă bine stabilită și echilibrată, care a contribuit la longevitatea sa remarcabilă. O echipă de bucătari de la Palatul Buckingham și Castelul Windsor pregătea meniuri personalizate pentru suverană, meniuri care erau semnate de regină cu câteva zile înainte de mesele oficiale și banchetele regale.

Conform fostului bucătar regal Darren McGrady, o carte roșie de meniuri, scrisă în franceză, era trimisă săptămânal Reginei Elisabeta, conținând o mare varietate de rețete.

Echipa de bucătari pregătea mesele reginei cu trei zile înainte, pentru a putea comanda cele mai bune ingrediente disponibile. Darren McGrady a menționat că bucătarii alegeau meniurile, iar regina punea o linie prin cele pe care nu le dorea. Uneori, regina punea o linie prin toate și adăuga ceva diferit, cum ar fi Crème Brulee cu portocale Sandringham, desertul preferat al Prințului Andrew.

Dieta care a ajutat-o pe Regina Elisabeta să ajungă la 96 de ani. Ce conținea mic-dejunul

Regina Elisabeta își începea ziua cu o ceașcă de ceai Earl Grey, servit fără lapte sau zahăr, și un biscuit.

Micul dejun principal consta din cereale, iaurt, pâine prăjită și marmeladă, servite în sala de mese principală de la Palatul Buckingham.

Printre favoritele ei se numărau omleta cu somon și kippers, un hering preparat în mod special.

Foto: Guliver/GettyImages

Dieta care a ajutat-o pe Regina Elisabeta să ajungă la 96 de ani. Ce mânca suverana la prânz

La ora prânzului, regina prefera peștele, adesea servit cu legume sau spanac. Înainte de prânz, savura un gin și un cocktail Dubonnet. Regina evita de obicei carbohidrații precum pastele și cartofii atunci când lua masa singură.

Dieta care a ajutat-o pe Regina Elisabeta să ajungă la 96 de ani. Gustarea de după-amiază

Gustarea de după-amiază a reginei includea sandvișuri cu castraveți, ou și somon afumat. De asemenea, prăjitura cu biscuiți cu ciocolată și prăjitura cu ghimbir erau caracteristici obișnuite ale ceaiului de după-amiază.

Dieta care a ajutat-o pe Regina Elisabeta să ajungă la 96 de ani. Cina

Carnea, peștele și legumele erau de bază la cina reginei. Regina prefera să folosească ingrediente de pe moșie, cum ar fi somonul de la Balmoral de pe râul Dee. Unul dintre felurile de mâncare favorite era halibutul pe un pat de spanac cu sos Mornay.

Pentru felul principal, îi plăcea vânatul, friptura cu sos de whisky și ciuperci, în special carnea de căprioară. Un alt favorit era patéul Gleneagles, care conținea somon afumat, păstrăv și macrou.

Dieta care a ajutat-o pe Regina Elisabeta să ajungă la 96 de ani. Desert

La desert, regina alegea întotdeauna orice conținea ciocolată. Alte favorite erau căpșunile de la Balmoral și piersicile albe cultivate la Castelul Windsor. Seara, la cină, regina savura un pahar din vinul ei dulce german preferat.

Acest regim alimentar, bogat în proteine și legume, cu accent pe ingredientele de calitate și mâncărurile tradiționale britanice și franțuzești, a contribuit la sănătatea și vitalitatea Reginei Elisabeta a II-a până la vârsta de 96 de ani.