Prima pagină » Regim Alimentar » Costă doar 5 lei, dar este o adevărată „comoară” pentru sănătate: Fructul care te ajută să SLĂBEȘTI și îți întărește imunitatea

Costă doar 5 lei, dar este o adevărată „comoară” pentru sănătate: Fructul care te ajută să SLĂBEȘTI și îți întărește imunitatea

Costă doar 5 lei, dar este o adevărată „comoară” pentru sănătate: Fructul care te ajută să SLĂBEȘTI și îți întărește imunitatea

Nutriționiștii susțin că există un fruct care se găsește în magazine în special iarna care ar putea întări imunitatea, dar ajută și la pierderea în greutate și la menținerea unei alimentații sănătoase, fără a plăti o avere pentru asta.

Specialiștii spun că acest fruct este adesea ignorat, dar el poate ajuta la întărirea sistemului imunitar și la evitarea bolilor.

O pungă cu patru bucăți de kaki costă, în medie, în jur de 5 lei și se găsește în majoritatea supermarketurilor românești.

„Cu acest fruct delicios de iarnă, nu judeca o carte după coperta ei. Pare extrem de asemănător cu o roșie, dar pulpa sa interioară portocalie, asemănătoare mango-ului este plină de proprietăți care stimulează sistemul imunitar.

Într-un kaki de 168 de grame, veți avea 15% din valoarea zilnică de vitamina A și 14% din valoarea zilnică de vitamina C. Împreună cu cantități generoase de vitamina E, K, B6 și potasiu – esențiale pentru menținerea unui sistem imunitar puternic. În plus, există doar 0,3 g de grăsime per porție, fiind, astfel, extrem de sănătos în dieta ta”, susține nutriționistul Abigail Roberts, citată de Mirror.

Kaki / Sursa foto: Playground

Kaki / Sursa foto: Playground

Ajută la o mai bună digestie

Nu numai că aceste fructe conțin substanțele nutritive esențiale pentru organism, dar sunt și pline de compuși precum taninuri, flavonoli, antioxidanți – care ajută la eliminarea toxinelor rele din organism. De asemenea, cele 6 grame de fibre ajută la scăderea inflamației și ajută la o digestie sănătoasă.

„Kaki au o dulceață și o aromă similară cu cea din pepenele galben. Puteți consuma kaki proaspete, uscate sau gătite și sunt, de asemenea, utilizate în mod frecvent în jeleuri, băuturi, plăcinte, curry și budinci”, a mai spus expertul în nutriție.

Kaki / Sursa foto: Playground

Kaki / Sursa foto: Playground

Vă recomandăm să citiți și:

Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie ... vezi toate articolele