Prima pagină » Regim Alimentar » PÂINEA „durează mult mai mult” atunci când este păstrată într-un anumit loc din bucătărie / Sfaturile unui expert în combaterea risipei alimentare

PÂINEA „durează mult mai mult” atunci când este păstrată într-un anumit loc din bucătărie / Sfaturile unui expert în combaterea risipei alimentare

PÂINEA „durează mult mai mult” atunci când este păstrată într-un anumit loc din bucătărie / Sfaturile unui expert în combaterea risipei alimentare

Pâinea proaspătă este un aliment de bază în multe gospodării, dar se poate învechi rapid dacă nu este păstrată corect. Sophie Trueman, expert în cadrul organizației Too Good To Go, împărtășește sfaturi valoroase pentru a prelungi durata de viață a pâinii, astfel încât aceasta să rămână proaspătă și să fie consumată integral, evitând risipa.

Pâinea cumpărată de la supermarket, în special cea feliată, poate dura aproximativ patru zile dacă este păstrată în ambalajul original.

Totuși, Sophie Trueman sugerează câteva metode simple pentru a face pâinea să reziste mult mai mult. Potrivit acesteia, un loc ideal pentru păstrarea pâinii este congelatorul. „O altă modalitate de a păstra pâinea este să o puneți în congelator, asigurându-vă că este într-o pungă închisă ermetic”, explică expertul, citată de Express.co.uk.

Prin congelare, pâinea își păstrează prospețimea și poate fi consumată mult timp după ce a fost cumpărată. Pentru a o savura din nou, tot ce trebuie făcut este să o lăsați să se dezghețe la temperatura camerei. „În acest fel, atunci când doriți să o consumați, tot ce trebuie să faceți este să o lăsați să se dezghețe la temperatura camerei pentru a-i reda aroma”, adaugă Sophie Trueman.

Cum poate fi obținută o textură crocantă

Pentru a readuce pâinea la o textură crocantă, expertul sugerează să îi dați un plus de căldură în cuptor după dezghețare. „Vă sfătuim să îi dați un plus de căldură în cuptor după ce este complet decongelată. În acest fel veți obține o textură super crocantă.”

În cazul în care pâinea devine uscată, există și soluții pentru a o revitaliza. Sophie Trueman recomandă să umeziți crusta pâinii înainte de a o tăia. „În cazul în care pâinea a fost uscată, îi puteți umezi crusta înainte de a o tăia, fie cu un jet de apă, fie cu o cârpă umedă timp de câteva minute”, spune aceasta. După ce crusta a fost umezită, puteți pune pâinea în cuptor pentru câteva minute pentru a obține din nou o textură crocantă.

Aceste metode simple, dar eficiente, pot ajuta la reducerea risipei alimentare și la economisirea banilor pe termen lung, oferindu-vă pâine proaspătă pentru mai mult timp.

Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie ... vezi toate articolele