Astfel, în ziua de Florii, tradițiile se împletesc cu credința, iar fiecare gest are o semnificație aparte, potrivit Realitatea.
Ce nu este bine să faci de FLORII. Poți avea ghinion tot anul
În ziua de Florii, tradițiile și superstițiile se împletesc într-un dans magic, aducând cu sine speranță, noroc și sănătate.
Iată câteva obiceiuri care încă persistă în diferite regiuni:
„Ursita”: Înainte de sărbătoare, fetele din Banat și Transilvania pun o oglindă și o cămașă curată sub un păr altoit. Se spune că aceste obiecte vor dezvălui dacă fetele se vor căsători în acel an sau nu.
Fierberea Busuiocului: La miezul nopții, se fierbe busuioc în apă. Dimineața, fetele se spală pe cap cu această fiertură, în speranța că le va crește părul frumos și strălucitor. Ce rămâne din fiertură se toarnă la rădăcina unui copac înflorit, încredințându-se că băieții se vor uita după ele, la fel cum admiră un copac înflorit.
Apa descântată și sfințită: Se spune că cine îndrăznește să se spele pe cap în ziua de Florii fără apă descântată și sfințită riscă să albească. Așadar, fetele sunt atente să folosească apa pregătită special pentru această zi.
Ramura de salcie sfințită: Ramura de salcie sfințită are și ea rolul său. Oamenii înghit mățișori de pe această ramură pentru a fi feriți de diverse boli. Bătrânele se încing cu salcia pentru a alina durerile șalelor.