Teodosie continuă șirul declarațiilor controversate: „Femeile trebuie sa aibă capul acoperit și să poarte rochie”
This browser does not support the video element.
IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, continuă seria declarațiilor controversate, potrivit Antena 3 CNN.
La o emisiune de la un post de radio, a explicat cum trebuie să se roage enoriașele.
Teodosie: Fetițele nu pot avea cercei, femeile trebuie să se rage cu capul acoperit și îmbrăcate în rochie
Fetițele nu pot avea cercei.
„Nu s-ar cuveni, pentru că este un adaos”.
Dar sfințirea mașinilor e un obicei normal, a adăugat el.
Dar enoriașele trebuie să aibă capul acoperit și să poarte obligatoriu fusta când se roagă, chiar dacă sunt acasă.
„Cu capul acoperit, cu fustă. Să nu se roage în pielea goală, să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit, aşa cum spune Sfântul Pavel”.
Tatuajul este un păcat
Potrivit Bibliei, este păcat ca oamenii să se tatueze. Omul trebuie să-şi păstreze ce a primit de la Dumnezeu, adaugă prelatul.
„Nu trebuie să scrie. Scrie: omul să-şi păstreze ce a primit de la Dumnezeu. Tatuajul este o intervenţie asupra trupului care este părtaş la chipul lui Dumnezeu. Şi este o schimonosire”.
Potrivit sfaturilor date de cleric, enoriașii trebuie să se roage în tăcere. Dacă rostesc rugăciunea, „cel rău le ia această ofrandă”.
„Noi, când suntem singuri la rugăciune, trebuie să ne rugăm în taină lui Dumnezeu, şi mulţi părinţi ai bisericii spun că dacă eşti singur şi vorbeşti, rosteşti rugăciunea cu voce tare, vine şi-ţi ia cel rău această ofrandă de rugăciune”.
Teodosie, despre AI și calculatoare
Luna trecută, Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, în interviul acordat pentru Radio Dobrogea – Arhiepiscopia Tomisului, afirmat că inteligenţa artificială este fără legătură cu realitatea. El spune că AI l-ar putea face pe om leneș.
Teodosie preferă cărțile cu pagini scrise pe hârtie decât calculatoarele.
„Un calculator a înlocuit gândirea şi multe altele. E bun calculatorul, dar nu folosit exagerat. E mult mai folositor să citeşti o carte pe pagini scrise pe hârtie decât un calculator. Iată putem citi Sfânta Scriptură şi de pe calculator, adevărat este. Să fim atenţi ce citim. Aceasta e ştiinţă, nu inteligenţa artificială”.