Bucureșteni la vot: Am votat pentru NORMALITATE. Măicuță: Pentru familie, FAMILIA TRADIȚIONALĂ
This browser does not support the video element.
Mai mulți alegători de la secția de votare din Școala „Ienăchiță Văcărescu” din Capitală au precizat că au venit să voteze „pentru familie”, dar și pentru „normalitate”. La această secție a votat, sâmbătă dimineață, și Patriarhul Daniel.
„Am votat «Da». Am votat ca să fie toți în familie, așa cum sunt eu de 57 de ani. Vreau ca nepoții mei să nu fie așa cum a ieșit moda în ziua de azi, bărbați cu bărbați și femei cu femei. Vreau să fie așa: bărbat cu femei, și să facă copii mulți așa cum eram înainte, 18 milioane. (…) Nu știu de cine a fost inițiat Referendumul”, a declarat pentru Mediafax, Trandafir Constantin.
„Am votat pentru normalitate, adică în Constituție să fie precizat termenul de bărbat și femeie. (…) Normalitate înseamnă bărbat și femeie, așa cum a fost lăsat”, a precizat Mihail Corelescu.
Unii alegători au venit însoțiți de copii și a explicat jurnaliștilor că votează pentru viitorul și binele lor.
„Viitorul copiilor – ce învață copiii într-o familie de… (n.r. – formată din persoane de același sex)? Nu pot să vorbesc mai mult, că aș glumi. Dar nu are nimic de învățat. Și s-ar putea ca la un moment dat, copiii aceia, când ajung adolescenți, din ce au văzut în familia dată să înceapă și cu violuri, să înceapă cu violențe, cu perversiuni, cu furturi de copii. O să fie o foarte mare problemă”, a explicat o femeie.
„Da, am venit cu băiatul. Se poate lua ca un semn că am votat pentru el”, a mai spus o alegătoare.
De acceași părere este și Ioana Trandafir din Capitală, care spune că a votat pentru generațiile viitoare.
„Societatea asta trebuie să meargă înainte, noi ne ducem și să mai crească și alți români. Dacă vor fi numai bărbați cu bărbați și femei cu femei atunci generația s-a terminat”, a spus femeia.
De asemenea, unii alegători susțin că în Europa persistă ideologia neomarxistă, care se opune valorilor creștine, motiv pentru care susțin modificarea Constituției.
„Pentru familie (am venit, n.r.) de fapt pentru definiția căsătoriei între reuniunea dintre un bărbat și o femeie, nu între soți. Termenul era foarte ambiguu, nu era precizat nici numărul, nici genul și atunci e foarte important ca în Constituție să fie precizat, așa ca în Codul Civil. Acum la nivel european este o ideologie neomarxistă care cumva se opune valorilor creștine și tradiționale, pe care noi le avem”, a spus, pentru Mediafax, Bianca Scorța.
La această secție s-au prezentat mai multe călugărițe din cadrul Bisericii Ortodoxe Române, venite în grup să voteze. Una dintre ele a spus că a venit să voteze „pentru familie, familia tradițională, dintre un bărbat și o femeie”. Întrebată de jurnaliști ce reprezintă Referendumul, dar și de cine a fost inițiat, acestea nu au știut să răspundă.
„(Am venit, n.r.) Pentru modificarea legii Constituției, ca să fie căsătoria între un bărbat și o femeie”, spune o călugăriță.
În schimb, alta nu a putut spune mai multe, scuzându-se că e emoționată: „(Am venit, n.r.) Pentru familie, familia tradițională.”
Referendumul pentru familie, care se va desfășura sâmbătă și duminică, între orele 7.00 – 21.00, are la bază inițiativă cetățenească demarată de Coaliția pentru Familie, prima de după 1989. Pentru a fi valabil referendumul, la urne trebuie să se prezinte cel puțin 5.685.202 persoane cu drept de vot.
Întrebarea care va fi adresată românilor la referendumul pentru redefinirea familiei va fi: „Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament?”