Campania EI MERITĂ ROMÂNIA continuă. Până acum ați citit pe gândul extraordinarele ori emoționantele povești de viață ale lui Costel Pîrnău, timișoreanul care zidește case cu o singură mână, cea a preotului Manuel Radu care și-a transformat casa în școală și grădiniță pentru 25 de copii nevoiași din Urlați, ori pe cea a Steluței Duță, tânăra care a învins bătăile crunte din internat, anii de foame și nopțile petrecute pe stradă, ajungând campioană de box.
În această seară, gândul va publica povestea Aurorei Simionescu, cercetătoarea care a ajuns, la 29 de ani, să lucreze cu NASA și cu Agenția Spațială Japoneză.
În 2002, Aurora Simionescu era unul dintre cei 17.000 de tineri români care pleca să își facă studiile în străinătate. A ajuns la Bremen, și-a făcut doctoratul la Munchen, iar acum Stanford o găzduiește pentru a-și face munca de cercetare.
La 24 de ani, a făcut prima descoperire, cu ajutorul sateliților: un filament cosmic, despre care cercetătorii din astrofizică vorbeau de 50 de ani, însă niciunul nu reușise să îl arate sau să îl reprezinte în imagini.
Aurora Simionescu arată în această seară cum a început totul: de la o carte cumpărată la mâna a doua, de către mama ei.