Sfârșitul lumii ÎN PARLAMENT. Viorel Hrebenciuc amână apocalipsa cu 60 de ani. Udrea: Eu întâmpin evenimentul foarte serios

Publicat: 21/12/2012, 12:42
Actualizat: 06/07/2016, 03:48

Agitație, oameni, colinde, clopoței. Holurile Palatului Parlamentului sunt ticsite de lume.În penumbra unui brad imens, trei pedeliști moșesc guvernul din umbră. Parlamentarii puterii trag liniuțe de pe un culoar pe altul prin fața camerelor. Privesc zâmbitor gata să salute orice figură nou întâlnită. Se strâng mâini, se sărută obraji, se urează de sărbători. După draperii, sfârșitul lumii stă la pândă.

Hrebenciuc și Becali licitează Apocalipsa

Cu doar o zi înaintea Apocalipsei, luați cu jurământul parlamentar și instalarea guvernului, aleșii par să fi uitat grozăvia care li se poate întâmpla în numai câteva ore.
„Ooo. Am și uitat. Bine că mi-ai adus mata aminte. Știam, da am uitat. Păi, ce să fac, o să beau un șpriț cu prietenii. Da” cred că e o prostie, n-o să fie nimic”, spune Ionuț Luțu, consilierul lui Gigi Becali, cu un zâmbet șters pe față. „Să-i zic și lu” șefu”, să văd, el ce zice”.

Dar șeful se exprimase deja. „Atâta timp cât o să vedeți monahi, sfinți părinți care se roagă, atâta timp cât o să vedeți în România mii și mii de oameni la coadă care se calcă ca să atingă sfintele moaște, atâta timp cât la sfânta liturghie sunt bisericile pline nu va fi sfârșitul lumii”, a propovăduit Gigi pe la prânz. „Eu nu cred că o să am eu ghinionul să vă spun când sunt semnele că va fi sfârșitul lumii. Sper să vină peste o sută de ani, că mai târziu nu vine, avansează lumea prea repede, cu prea multă viteză spre diavol. Sfârșitul lumii va veni atunci când bărbații se vor plimba de mână pe stradă, fără rușine, spunând că este ceva normal”.

Față de Becali, care a dat „o sută”, Viorel Hrebenciuc a fost mai zgârcit. „Eu știu povestea. Dar calendarul mayaș e greșit cu 60 de ani. Pentru mâine n-am nicio apăsare”, spune el și intră grăbit în plen.

Miron Mitrea a venit pregătit la lecție. „Cunosc istoria mayașilor și știu cele două calendare ale lor. Există acea „Zi a reînnoirii lumii” dar nu cade mâine”, spune el fără să ezite.

Sfârșitul lumii la Parlament

Oarecum suprins de întrebarea directă „Ce faceți de sfârșitul lumii?”, premierul Victor Ponta cade o clipă pe gânduri și caută răspuns. Până să-l afle, șeful Camerei, Valeriu Zgonea, îl scoate din necaz: „Venim la Parlament,” spune fără haz. „Da, venim la Parlament, așa e”, confirmă sec premierul.

Iubiri apocaliptice

Oana Mizil nu se dezminte, dovedindu-ne că viața merită trăită. „Dacă mâine(astăzi-nr) e sfârșitul lumii, astăzi vreau să iubesc. Și să fiu iubită. Să fiu alături de cei dragi, de familie, de Marian. Să am numai sentimente pozitive” spune Oana coborând scările mari de marmură, în fugă.

Ori la bal ori la scandal

Prins între ușile liftului, Marian Oprișan promite că va petrece, totuși, „sfârșitul lumii” acasă. „O să petrec cu vrâncenii mei, între zăpezi și viscole”, spune baronul de Vrancea, parafrazându-l pe MRU, care a contat, în zadar, până în ultima clipă pe „ungurenii lui”.

Iar dacă domnii sărbătoresc „necazul” la un șpriț, nici doamnele nu se lasă mai prejos. Mariana Munteanu spune că se pregătește de eveniment cum se cuvine. „O să beau un pahar cu șampanie și o să le urez colegilor sărbători fericite”.

În schimb, Elena Udrea sărbătorește Apocalipsa prin muncă. „Eu întâmpin evenimentul foarte serios. În primul rând voi da un „ultim” vot negativ pentru guvern și programul lui”.

Toma-necredincioșii

Pe lângă cei care au habar, există și morocănoși care pur și simplu nu vor să știe. De exemplu, Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, spune că nu are chef de glume. „Asta nu e ceva serios. Serios e că mâine(astăzi-nr) o să investim noul guvern”.

Paleologu jr, cu tot umorul său „delicat”, nu se bagă la „glume proaste”. „Aiurea, sfârșitul lumii. O prostie”.

Ajutat de Dumnezeu să scape de toate belelele lui, Nicolae Băniciou e convins că Apocalipsa nu i se poate întâmpla lui. „Eu, așa ceva nu cred. Nu cred, ce mai…”.

Nici Adrian Gurzău nu crede. Dar, cel puțin, omul are bază, e specialist. „Eu sunt absolvent de teologie și pot să vă spun că sfârșitul lumii nu se anunță, așa, prin gura a tot felul de profeți mincinoși. Sfârșitul lumii o să fie cândva, dar n-o să știm noi când”…

De la politică la sfârșitul lumii nu-i decât un pas

În final, vă prezentem grupul care face legătura între politică și tragedie.

Tudor Ciuhodaru leagă evenimentul de politică. „Mâine vine sfârșitul lumii în Parlament. Iar după, o să-l resuscităm noi. Să începem să facem și legi bune pentru oameni. O să vedem dacă e doar o coincidență că se învestește guvernul chiar de sfârșitul lumii”.

Viorel Badea consimte și el că ceva-ceva tot o să fie. „Nu vine sfârșitul lumii chiar mâine, că avem treabă. Dar o să vină, că o legătură există cu guvernul ăsta nou. E sfârșitul României, da?!”. Pe urmă, Badea, e oricum mai sensibil. „Sunt foarte multe energii negative în parlament; în general, pe partea stânga. Dar Doamne-Doamne o rezolvă, așa cum a rezolvat el multe”.

De la Cătălina Ștefănescu, cu toată dragostea

„Din punctul meu de vedere mâine începe lumea în România, nu este sfârșitul lumii, ci un nou început, un nou guvern. Mie îmi place să vorbesc despre noi începuturi. Mâine o să fiu aici, în plen, să acord încrederea mea noului guvern”, spune Cătălina Ștefănescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Aviația rusă anunță că desfășoară pentru prima dată în conflictul cu Ucraina avionul stealth de...
Criminalul din Brăila nu se mai poate STĂPÂNI! Anchetatorii sunt șocați de comportamentul lui. Ce...
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea...
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
O fetiță de 3 ani a sunat la 112 și a spus că tatăl ei...
Cine este șoferul care a ucis un copil de 9 ani pe Șos. Gării Cățelu....
Actrița CELEBRĂ care a murit SUBIT la 32 de ani. Abia acum ies la iveală...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul din Pantelimon, în care un băiat de 9 ani a...
UPDATE Doi frați, loviți în plin de o mașină în Pantelimon. Băiatul de 9 ani...
„Ne-am bătut până la ultimul braț”. David Popovici, prima reacție după câștigarea medaliei de aur...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
Noi imagini cu Dacia Bigster. Noul SUV de la Dacia va decima concurența - GALERIE...
David Popovici e campion olimpic la 200 metri liber şi aduce prima medalie pentru România...
MOTIVUL SECRET pentru care METEOROLOGII nu fac PREDICȚII precise
Se interzic mașini în România. Apare o nouă taxă auto în orașe. Amendă 500 lei/zi,...
Românii, mai săraci din toamnă. Vestea care le pune capac
Mireasa sezon 10, 29 iulie 2024. Cine sunt concurentele din noul sezon al show-ului matrimonial
UPDATE Doi frați, loviți în plin de o mașină în Pantelimon. Băiatul de 9 ani...
Jador, declarații neașteptate despre relația cu Oana Ciocan: „Am încercat să fac copii cu Oana....
Scandal la deschiderea Jocurilor Olimpice 2024! Mesajul transmis de organizatori după ce scena asemănătoare „Cinei...
BANCUL ZILEI. - Bulă, de ce n-o săruţi pe tanti Mioara?
Iată domeniile în care sunt estimate creșteri de prețuri!