Isabel Ioniță, o tânără dansatoare de doar 13 ani, s-a alăturat recent campaniei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, desfășurată la nivel național de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Cu o poveste care emană talent, pasiune și dedicare, Isabel este deja o figură remarcabilă în lumea dansului, moștenind harul artistic de la mama sa, balerina și coregrafa Oana Ioniță.
Isabel Ioniță practică dansul încă de la vârsta de 1 an, petrecându-și copilăria în sala de balet, sub îndrumarea atentă a mamei sale. Oana Ioniță, cunoscută pentru cariera sa de succes în balet și coregrafie, a fost nu doar o mamă, ci și o mentoră devotată, ghidându-și fiica pas cu pas pe drumul către excelență.
Isabel studiază la Școala Generală nr. 311 din București, în clasa a VI-a, fiind o elevă exemplară, care a obținut burse atât pentru rezultatele academice (media peste 9,50), cât și pentru performanțele artistice. Încă de mică, Isabel a demonstrat o determinare ieșită din comun, petrecând ore întregi în sala de balet și perfecționându-și tehnica.
În ciuda vârstei fragede, Isabel a preluat deja o clasă de balerine, corectând coregrafiile colegelor sale pentru competiții. Aceasta este o dovadă clară a maturității și a talentului său excepțional, dar și a dorinței sale de a contribui la dezvoltarea celorlalți, reflectând valorile campaniei „100 de tineri pentru dezvoltarea României.”
În această vară, a câștigat o bursă de studiu la prestigioasa Academie de Balet din München, oferită chiar de directorul instituției germane. De asemenea, Isabel a obținut burse la Barcelona Dance Center, demonstrând versatilitatea și capacitatea sa de a se adapta la diferite stiluri și tehnici de dans.
Cu sprijinul financiar al mamei sale, Isabel va studia la toate cele trei academii, câte o săptămână, pentru a învăța și a-și diversifica cunoștințele coregrafice.
Isabel a participat recent la finala mondială Dance World Cup de la Praga, unde a concurat la secțiunile de balet, dans contemporan și jazz, atât cu solo-uri cât și cu duete. În cadrul competiției internaționale a obținut locul I – Solo, Dans Contemporan Children „La Llorona” și locul III – Solo, Balet Non-Repertoire cu dansul „Carmen.”
Performanțele sale remarcabile au impresionat juriul și publicul deopotrivă. În noiembrie, va reprezenta România la finala mondială de Performing Arts de la Novi Sad, ca parte a delegației Federației de Dans Sportiv.
După Tabara de Vară pe care o organizează Oana Ioniță la Alba Iulia, care reunește balerini și dansatori din toată țara, Isabel va participa la cursul de vară de la Bolshoi – cea mai cunoscută școală de balet din lume care a „fabricat” cei mai reprezentativi balerini ai lumii.
Isabel Ioniță este un exemplu de excelență și perseverență, o tânără care și-a dedicat viața artei dansului. Înscrierea ei în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, desfășurată la nivel național de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, nu este doar o recunoaștere a talentului său, ci și o dovadă că pasiunea și munca asiduă pot deschide porți către oportunități extraordinare.
Isabel nu este doar o promisiune pentru viitorul dansului românesc, ci și un model pentru toți tinerii care visează să-și transforme pasiunea în performanță.
Campania „100 de Tineri pentru Dezvoltarea României” urmărește descoperirea a 100 de copii și tineri talentați și performanți pe care să îi premieze pe 1 decembrie 2024, în cadrul unei gale a excelenței. Astfel, oricine poate face o propunere pe fundatiadanvoiculescu.ro.
Campania își propune să aducă în prim-plan poveștile și realizările celor mai remarcabili copii și tineri din România, care, prin pasiunea, dedicarea și talentul lor, au reușit să se facă remarcați la nivel național și internațional.
Fie că vorbim despre excelență academică, performanțe artistice, implicare socială sau inovație în diverse domenii, acești tineri sunt adevărați ambasadori ai potențialului extraordinar al României.
În catalogul excelenței românești vor fi incluși olimpici internaționali, câștigători ai unor concursuri internaționale și naționale (medalii de aur, argint și bronz). Campania va prezenta modele de inspirație, ilustrând cu mândrie diversitatea talentelor din întreaga țară.