O competiție la puterea a treia pentru tineri talentați. H3 – tehnologie, inovație și transformare digitală în domeniul medical. „Generațiile tinere trebuie susținute și încurajate pentru a putea să-și atingă potențialul”

O competiție la puterea a treia pentru tineri talentați. H3 - tehnologie, inovație și transformare digitală în domeniul medical. „Generațiile tinere trebuie susținute și încurajate pentru a putea să-și atingă potențialul
Sursă foto: Shutterstock
Publicat: 10/06/2022, 14:23
Actualizat: 10/06/2022, 14:29

Venim cu vești bune din domeniul inovației și tehnologiei medicale! Ești tânăr? Ești talentat? Ești pasionat de tehnologie? Ei bine, ai nimerit în locul potrivit! H3 – Healthcare in Hospitals Hackathon este o competiție de inovație și tehnologie în domeniul medical adresată tinerilor.

Sunt invitați să se înscrie liceeni și studenți cu profil de informatică/calculatoare, profil tehnic, precum și liceeni și studenți cu profil de medicină, marketing, administrarea afacerilor, dar și specialiști din domeniile menționate anterior. Tinerii pasionați de transformarea digitală se pot înscrie completând formularul online până pe 15 iunie. 

Mai exact, comunitățile OSC, Hackathons și Medical Manager, împreună cu Asociația de Lingvistică Computațională, organizează, în perioada 17-19 iunie, cea de-a doua ediție a H3 – Healthcare in Hospitals Hackathon. Competiția din acest an este dedicată inovațiilor și identificării de soluții de transformare digitală în spitalele din România.

„Generațiile tinere trebuie susținute și încurajate pentru a putea să-și atingă potențialul. Sunt tot mai mulți tineri talentați, cu idei inovative care au nevoie de îndrumare și resurse pentru a obține rezultate remarcabile. Lumea contemporană modelată de tehnologie ne îndeamnă să ne stimulăm constant creativitatea pentru a descoperi și implementa noi soluții digitale în domeniul sănătății”, a menționat Cezar Caluschi, General Manager Oameni și Companii, mentor H3.

Despre H3 – Healthcare in Hospitals Hackathon

H3 – Healthcare in Hospitals Hackathon este un concept inovator, adresat tinerilor – elevi de liceu și studenți, care își propune să valorifice potențialul inteligenței artificiale cu scopul de a găsi soluții ingenioase, menite să îmbunătățească prin mijloace științifice calitatea vieții pacientului și să reducă impactul erorilor medicale și apariția daunelor din cadrul actului medical.

În cadrul proiectului studenții vor urmări dezvoltarea unor aplicații centrate pe siguranța și bunăstarea pacientului și vor analiza impactul potențial al proiectelor de transformare digitală asupra mediului de afaceri, alături de mentorii lor.

Inovație, tehnologie și performanță

Competiția se va desfășura exclusiv online, pe o perioadă de trei zile, iar proiectele finale vor fi prezentate în ultima zi a competiției, sub forma unor elevator pitches .

„Studenții, în special cei din sfera din sfera Marketing și Business, sunt la curent cu provocările lumii moderne, unde digitalizarea ocupă un rol fundamental în creșterea eficienței oricărui segment de cercetare, cu precădere cel al medicinei, un domeniu esențial vieții”, a precizat Adriana Mînăstireanu, Al Specialist la CGM, mentor H3.

Juriul este format din experți în domeniile sănătății și informaticii, specialiști în marketing și management, personalități din mediul academic, dar și reprezentați de top din mediul de afaceri.

Președintele juriului este Dan Cristea – Membru Corespondent al Academiei Române, urmat de Cipriana Ștefănescu – Șef Dept. Medicină Nucleară, UMF Iași; Președintele Consiliului Științific IMAGO-MOL, Adrian Barna – VP on Software Development, CGM Software Romania; Adrian Covic – Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași; Diana PĂDURARU – coordonator, Caravana cu Medici Iași; Cătălin Damian – Universitatea Tehnică „Ghe. Asachi” din Iași, Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată; Cristian Simionescu – Universitatea „Al. I. Cuza” Iași, Facultatea de Informatică; Mădălin Frunzete – Universitatea Politehnica București, Facultatea de Inginerie Medicală

Acestora li se vor alătura și mentori care au contribuit la dezvoltarea diferitelor domenii cu ajutorul tehnologiei: Georgiana Coșoveanu – Senior Manager Governmental and Corporate Affairs, The Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson, Andreea Marc – Head & Heart of Communication at CGM Software Romania; Alexandru Burlacu – Medic Primar Cardiolog Intervenționist, Institutul de Boli Cardiovasculare Iași; Ștefan Busnatu – Coordonator Centrul de Inovație și eHealth, U.M.F. „Carol Davila” București; Andreea Andrei – Conferențiar la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Vlad Manea – Software Engineer @ Audience Project; Adriana Mînăstireanu – Product Owner & AI Specialist, CGM Software Romania; Ion Petrovai – Co-fondator, Fresh Blood HealthTech; Andrei Samoilă – Manager, EstClinic; Cezar Caluschi – General Manager, Oameni și Companii.

Partenerii care au ales să susțină inițiativa H3 – Healthcare in Hospitals Hackathon sunt CGM Software Romania, HP Inc și Siemens.

Despre Hackathons

Hackathons.ro este o platformă digitală de promovare a inovației și tehnologiilor disruptive în România, care adună o comunitate de profesioniști și experți în tehnologie din diverse domenii de activitate. Lansată în luna mai 2021, platforma comunității promovează informații de specialitate, evenimente și noutăți din domeniu și se adresează atât domeniului educațional -universitar și preuniversitar-, cât și celui de business.

Despre ARLC

Asociația Română de Lingvistică Computațională – ARLC este o organizație non-profit care se ocupă cu studiul științific al limbii. A fost fondată în 2017 și este dedicată cercetărilor din domeniul Lingvisticii Computaționale și dezvoltării educației române pe același domeniu.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Un limbaj pe care Putin îl înțelege”. Ce sunt rachetele ATACMS cu rază lungă cu...
Mihaela Botezatu a răbufnit la nici o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană: „Eu...
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
Cum va fi influențat războiul după ce SUA au permis Ucrainei să atace Rusia cu...
IMAGINI CUTREMURĂTOARE de la înmormântarea Andreei Cuciuc! Lacrimi de jale și piese interpretate de adolescentă...
O tânără de 22 de ani care urma să fie eutanasiată s-a răzgândit cu câteva...
Prima reacție a Moscovei, după ce Kievul a primit dreptul să folosească rachete ATACMS pentru...
Divorț surprinzător în showbiz! Vedeta pe care ai văzut-o la PRO TV într-un serial celebrul...
Ce înseamnă dacă mori în vis? Răspunsul experților în somnologie
Cine este tatăl adolescentului de 15 ani care a ieşit cu Lamborghiniul pe străzi
Igor Cuciuc își urlă neputința: Andreea, întoarce-te acasă! Durere sfâșietoare
A apărut o nouă teorie în cazul morții lui Vladimir Shklyarov! Balerinul rus ar fi...
Avem testamentul lui Silviu Prigoană. Ce primesc Adriana Bahmuțeanu și celelalte foste soții
Noul Mitsubishi Outlander, acum și în România. Prezentarea noului SUV japonez – VIDEO
Ciolacu, Grindeanu si Simonis s-au plimbat in străinătate în avioane private, închiriate de firma Nordis....
Alimentul MINUNE cu beneficii DUBLE! Protejează creierul și scade colesterolul
Permis de conducere doar după 26 de ani pentru bărbați. Reguli mai stricte pe șoferii...
Schimbări importante în Codul Muncii. Informațiile care trebuie să ajungă la toți angajații
De ce întârzie UEFA verdictul în cazul meciului România- Kosovo. Când ar putea veni decizia
Imagini șocante cu părinții Andreei Cuciuc, din timpul slujbei de înmormântare! Artistul, cu mâinile pe...
VIDEO Daniela Iliescu este gravidă cu al doilea copil! Culiță Sterp și partenera lui au...
Motivul pentru care Culiță Sterp și Daniela Iliescu au făcut nunta fără invitați. Soția artistului...
BANCUL ZILEI. Bulă o întreabă pe Bubulina: – Ce ai pregătit pentru astăzi?
Poluarea din New Delhi a depășit de 60 de ori limita de siguranță