Mare atenție la halva! Dacă țineți post și vă este poftă de ceva dulce, mai bine alegeți un fruct.
Ce ingrediente sunt folosite în halva? Potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic, porția corectă de halva este de doar 30 de grame – cam cât o cutie mică de chibrituri.
Alte alimente de post cu multe calorii pe care trebuie să le evităm sau să le mâncăm „cu zgârcenie” sunt zacusca plină de ulei, pâinea, napolitanele, pastele, nucile.
Medicii spun că este interpretată greşit ideea potrivit căreia dacă ţinem post slăbim. De cele mai multe ori, pentru a compensa lipsa de proteină de origine animală, alegem alimente bogate în kilocalorii.
„Ca și ciocolata, halvaua este în primul rând un produs gras (40% grăsime), iar cauza nu e untul de cacao, ci uleiul de floarea-soarelui. Ce e de fapt halvaua? Semințe măcinate mărunt și legate cu sirop de zahăr (33% glucide). Pentru că e un concentrat din oleaginoase, halvaua are…” Vezi AICI ce conține de fapt halvaua și de ce trebuie să ai mare grijă atunci când o mănânci.