Frunzele acestei plante îți pot proteja ficatul și contribuie la procesul natural de detoxifiere.
Una din cele mai bogate legume în antioxidanți este anghinarea, folosită deja de mult timp în fitoterapie drept un „aliment-minune”, „aliment-medicament”.
Nivelul ridicat de fibre și insulină o transformă într-o plantă perfectă pentru reglarea sistemului digestiv.
Anghinarea este protectorul ficatului și aici nu vorbim însă despre bobocul florii pe care îl găsim în supermarketuri și pe care îl preparăm sub diverse forme de-a dreptul gustoase, ci despre frunzele ei vindecătoare.
Frunzele de anghinare tratează bolile ficatului, echilibrează digestia și scad nivelul crescut al colesterolului.
Consumate frecvent, frunzele de anghinare contribuie decisiv la procesul natural de detoxifiere (care se bazează aproape exclusiv pe ficat), îți oferă o doză mare de energie, au grijă de părul și pielea ta, oferindu-le un aspect luminos și sănătos și echilibrează nivelul de hormoni din organism.
Consumul regulat de frunze de anghinare stimulează secreția de bilă a ficatului și devine un aliat important al acestui organ, vital pentru procesul de detoxifiere.
În frunzele de anghinare există doi compuși ale căror funcții de protecție a ficatului au fost testat și confirmate de către cercetători.
Al doilea, silimarina, se mai găsește și în armurariu, o altă plantă-minune care poate fi utilizată ca medicament natural hepatoprotector.
De exemplu, silimarina este folosită împotriva otrăvirii ficatului imediat după consumul de ciuperci otrăvitoare.
Antioxidanții ce se regăsesc în frunzele de anghinare îți protejează, totodată, ficatul, de substanțele chimice cu efect nociv, precum pesticide sau poluanți.
Frunzele de anghinare merită cu siguranță „o șansă” în procesul de protejare a ficatului, scrie csid.ro.