Prima pagină » Nutriționista Mihaela BILIC, despre fructul care „ține psihiatrul departe”. „Are grijă de dispoziția și starea psihică”

Nutriționista Mihaela BILIC, despre fructul care „ține psihiatrul departe”. „Are grijă de dispoziția și starea psihică”

Nutriționista Mihaela Bilic a explicat, pe Facebook, de ce este important să consumăm frecvent un fruct preferat deja de milioane de români.

Mihaela Bilic recomandă consumul bananelor, care „au grijă de dispoziție și starea psihică”.

”O banană pe zi ține psihiatrul departe.Dacă mărul era fructul ce ne garanta sănătatea fizică, banana este cea care are grijă de dispoziția și starea psihică. Nu întâmplător bananele sunt cele mai consumate fructe, nu doar ca desert, ci ca fel de mâncare principal. În multe țări ele se gătesc/se prăjesc precum cartofii- tocmai pentru că sunt hrănitoare și pline de nutrienti valoroși. Bananele au glucide lente ce asigură energia în caz de sport/mișcare, au potasiu și magneziu pentru functionarea optimă a sistemului nervos și mușchilor”, a scris Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic, despre substanța care dă starea de bine

Nutriționista Mihaela Bilic explică faptul că cel mai important ingredient din banană este triptofanul, un aminoacid vital care se transformă în corp în serotonină.

”Serotonina este substanța de care depinde starea de bine, liniștea și echilibrul psihic. Dintre fructe, doar bananele și prunele conțin acest precursor natural de serotonină, așa că lăsați merele și citricele deoparte și puneți accent pe banane – în anotimpul rece nu strică niciodată un strop de bine în plus”, a adăugat Bilic.

Mihaela Bilic mai spune că bananele nu îngrașă. Potrivit nutriționistului, o banană are 100 de calorii, iar faptul că este alcalină o face prietenoasă cu tubul digestiv.

Cine este Mihaela Bilic

Mihaela Bilic a devenit, de mai mulți ani, una dintre cele mai cunoscute nutriționiste din România. Celebră grație aparițiilor la diverse emisiuni televizate, acum la Pro TV, Mihaela Bilic este medic primar în specialitatea diabet, nutriție și boli metabolice.

S-a născut pe 26 mai 1970, la Câmpina, acolo unde erau bunicii ei. Părinții locuiau în București, erau ocupați cu munca, așa că viitoarea nutriționistă și-a petrecut copilăria la Câmpina. Și tânjea după plecările acolo. La maturitate, Mihaela a ajuns medic, apoi a ales partea de nutriție.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și