Prima pagină » Vaccinul împotriva cancerului ar putea fi disponbil din 2030. Tehnologia ARMm, folosită și la serul antiCovid ar putea fi reutilizată și în acest caz

Vaccinul împotriva cancerului ar putea fi disponbil din 2030. Tehnologia ARMm, folosită și la serul antiCovid ar putea fi reutilizată și în acest caz

Vaccinul împotriva cancerului ar putea fi disponbil din 2030. Tehnologia ARMm, folosită și la serul antiCovid ar putea fi reutilizată și în acest caz
Vaccinul împotriva cancerului, din 2030

Vaccinurile împotriva cancerului ar putea fi accesibile pacienților în următorul deceniu, au anunțat fondatorii BioNTech care au realizat unul dintre cele mai de succes vaccinuri antiCovid-19.

Cuplul de profesori germani Ugur Sahin și Ozlem Tureci au declarat că ezită să spună că pot găsi un leac pentru cancer, dar că au avut „descoperiri” la care vor continua să lucreze.

Aceștia au declarat că dezvoltarea și succesul vaccinului Pfizer/BioNTech împotriva Covid-19, care a fost implementat pe scară largă în timpul pandemiei, „se întoarce la munca noastră în domeniul cancerului”.

Folosirea tehnologiei ARNm și-a făcut simțită utilitatea în timpul pandemiei, iar cuplul a declarat că această experiență a contribuit la stimularea activității lor.

În timp ce vaccinurile convenționale sunt produse cu ajutorul unor forme slăbite ale unui virus, ARNm utilizează doar codul genetic al virusului.

Un vaccin cu ARNm este injectat în organism, unde intră în celule și le spune să creeze antigene care sunt apoi recunoscute de sistemul imunitar și îl pregătesc să lupte împotriva bolii.

Vaccinul împotriva cancerului, din 2030

Întrebat când ar putea fi accesate vaccinurile împotriva cancerului de către mulți pacienți din întreaga lume, profesorul Sahin a spus că acest lucru s-ar putea întâmpla „înainte de 2030”.

„Am învățat cum să fabricăm mai bine și mai rapid vaccinurile. Am învățat la un număr mare de oameni cum reacționează sistemul imunitar față de ARNm.”

Ea a spus că dezvoltările au ajutat, de asemenea, autoritățile de reglementare să învețe despre vaccinurile cu ARNm și cum să le abordeze. „Acest lucru va accelera cu siguranță și vaccinul nostru împotriva cancerului.”

Având o abordare pozitivă, dar precaută, profesorul Tureci a spus: „Nu este o problemă: „În calitate de oameni de știință, suntem întotdeauna ezitanți să spunem că vom avea un leac pentru cancer.Avem o serie de descoperiri și vom continua să lucrăm la ele.”

Sursa: The Guardian

Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa ... vezi toate articolele

Citește și