10 lucruri pe care oamenii sănătoși le fac înainte de ora 9 dimineața

10 lucruri pe care oamenii sănătoși le fac înainte de ora 9 dimineața
Publicat: 04/01/2016, 14:42

Există, totuși, și persoane care nu se încadrează în această categorie și care au reușit să își facă un program de dimineață din care fiecare dintre noi ar trebui să învețe. Huffington Post a realizat un „ghid al persoanelor sănătoase” din care putem învăța și noi cum să ne începem ziua într-un mod corect.

1. Oamenii sănătoși își stabilesc un program de odihnă și îl respectă cu sfințenie: Haosul din rutina zilnică poate fi eliminat prin stabilirea unei ore de culcare și respectarea ei în fiecare zi. Acest lucru poate părea foarte ciudat, în special pentru adulți, dar este un obicei sănătos. Corpul nostru o ia razna dacă într-o seară ne culcăm la 22:00, într-o alta la miezul nopții și tot așa. Ora de culcare este un izvor de energie, așa că trebuie să ne fixăm una pe care să o respectăm în fiecare zi.

2. Trezitul devreme – pe la ora 6:00 – este un obicei al oamenilor sănătoși: Dacă avem suficient timp pentru a duce la bun sfârșit toate ritualurile de dimineața, întreaga zi va fi mai fructuoasă. Eliminarea unor obiceiuri aparent banale, precum a face patul imediat ce ne-am trezit, ne ajută să ne îmbunătățim randamentul pentru ziua respectivă.

3. Apa băută dimineața este elixirul oamenilor sănătoși: Este bine să ne hidratăm dimineața, întrucât este posibil ca în timpul somnului să nu ne trezim ca să bem apă. Apa consumată dimineața, pe stomacul gol, pune în mișcare metabolismul. „Nimeni nu își dorește ca urina sa să fie de culoare galben închis. Asta înseamnă că persoana este deshidratată. Apa ne ajută să reglăm nivelurile de sodiu din corpul nostru”, afirmă Angie Knudson, o maratonistă în vârstă de 34 de ani.

4. Oamenii sănătoși fac mișcare dimineața: Exercițiile făcute dimineața vor da oricărei persoane un plus de energie. Alfred Gallegos, un antrenor personal din California, spune că dimineața nimeni nu are nicio scuză pentru care să nu se miște puțin, întrucât corpul este relaxat și nu poți spune că ești obosit, doar te-ai trezit din somn.

5. Un mic dejun consistent și variat nu lipsește din rutina unui om sănătos: Micul dejun este cea mai importantă masă a unei zile. El furnizează corpului energia necesară pentru întreaga zi. „Eu mănânc dimineața opt albușuri de ou cu spanac, roșii, napi și avocado. Acest preparat conține tone de proteine și grăsimi benefice din avocado”, povestește Michael Dreishpoon, în vârstă de 50 de ani, care merge la sală de șase ori pe săptămână.

6. Meditația de dimineață este foarte importantă pentru sănătate: Există mai multe modalități de meditație, însă dimineața, imediat după ce ne-am trezit sau după ce ne-am făcut exercițiile, este cel mai potrivit moment. Meditația te ajută să te mobilizezi și te stabilizează din punct de vedere emoțional. Oamenii care au acest obicei declară că cele câteva minute de meditație le dau putere pentru întreaga zi.

7. Oamenii sănătoși își fac timp să citească dimineața: Cititul dimineața aduce multe beneficii, de la eliberarea stresului până la punerea în funcțiune a creierului. Cei care și-au pus la punct un astfel de program spun că lectura de dimineață îi ajută să înceapă ziua cu mai mult optimism.

8. Oamenii sănătoși au un jurnal și scriu în el dimineața: Ținerea unui jurnal are o serie de beneficii, însă dacă scriem în respectivul jurnal dimineața, atunci vom fi mai creativi, mai disciplinați și vom căpăta mai multă încredere în noi înșine.

9. Muzica este o modalitate de a-ți începe dimineața: Muzica activează creierul, astfel că, pentru o viață sănătoasă este foarte bine să o ascultăm dimineața sau în drum spre serviciu.

10. Spune „Te iubesc!” în fiecare zi și vei fi mai sănătos: Printre obiceiurile mărunte care ne ajută să ne îmbunătățim viața și starea de sănătate se numără și aprecierile și cuvintele pe care le spunem în cuplu, în familie sau în grupul de prieteni. A rosti zilnic cuvintele „Te iubesc!” te ajută să eliberezi stresul și să ai o zi bună, per ansamblu.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Ce se întâmplă cu pensiile românilor după ce Guvernul a rămas fără fonduri! Cu ce...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Se schimbă permisele auto. Decizia luată la Guvern pentru șoferii români
Analiză. Locul din România în care se trăiește cel mai bine. Orașul din care toți...
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
1 din 10 copii, victimă a violenței în primele două luni ale anului școlar