Prima pagină » Sănătate » 10 sfaturi pentru o viață mai lungă

10 sfaturi pentru o viață mai lungă

10 sfaturi pentru o viață mai lungă
Moștenirea genetică nu este singurul element care are o influență asupra lungimii vieții tale. Obiceiurile pe care le avem influențează, de asemenea, acest lucru.

Mai jos găsiți o listă de obiceiuri care influențează pozitiv viața și cresc longevitatea. 

1. Cel puțin 30 de minute de plimbare pe zi: adaugă cel puțin 2 ani de viață. Este un lucru important și în ceea ce privește controlul asupra greutății corporale și previne riscul apariției problemelor cardiace sau a diabetului. Aceste 30 de minute pot fi adunate pe parcursul întregii zile.

2. Mișcarea zilnică crește speranța de viață cu cel puțin 5 ani: 100 de minute de mișcare pe zi pot aduce beneficii majore pentru sănătate. Mișcare poate face oricine acasă, spre exemplu, în timpul pauzelor publicitare. Este momentul ideal pentru a face câteva genuflexiuni, abdomene sau mișcări de aerobic. 

3. Să ne culcăm cu 15 minute mai devreme în fiecare zi, ne ajută să câștigăm până la 3 ani de viață: Somnul este important pentru regenerarea organelor, iar lipsa somnului afectează funcțiile întregului organism. Fiecare persoană are nevoi diferite de odihnă, însă studiile arată că mai puțin de 7 ore de somn constant au un efect negativ asupra oricărui individ. 

4. Antrenamentele de forță ne pot ajuta să adăugăm aproape 2 ani de viață: ele dezvoltă mușchii și stimulează metabolismul. Ajută, de asemenea, la protejarea împotriva diabetului și a bolilor de inimă, osteoporozei prin întărirea oaselor și încetinesc procesul de îmbătrânire al celulelor. Este recomandată o sesiune de 20 de minute o dată pe săptămână. 

5. Folosirea aței dentare zilnic crește speranța de viață cu 3 până la 5 ani: problemele dentare și cele cardiace sunt corelate și folosirea dimineața și seara a aței dentare îmbunătățește starea de sănătate. 

6. Alimentația sănătoasă este cheia către o viață mai lungă cu până la 14 ani: toate persoanele ar trebui să se îngrijească mai mult de mâncarea pe care o consumă, să evite grăsimile saturate care se găsesc în cașcaval sau unt, să consume nuci zilnic, să consume cât mai multe tipuri de fructe și legume în fiecare, să consume pește de două ori pe săptămână și să aleagă cereale integrale care sunt bogate în fibre. 

7. Sexul este un obicei care te poate ajuta să trăiești cu până la 8 ani mai mult: studiile arată că oamenii sunt mult mai fericiți într-o relație atunci când sunt activi din punct de vedere sexual. 

8. Să evităm să scriem mesaje la volan! Studii recente arată că folosirea telefonului în timpul șofatului crește riscul de producere a accidentelor rutiere grave. 

9. Gestionarea situațiilor care produc stres cresc speranța de viață cu până la 4 ani: modul în care o persoană gestionează stresul are un impact mare asupra sănătății. Între sfaturile pentru combaterea stresului intră: 15 minute de exerciții de respirație dimineața și întâlnirile regulate cu un prieten. Guma de mestecat ajută, de asemenea, la combaterea stresului. Atunci când mestecăm gumă, este stimulat nervul Vag, care ajută corpul să se relaxeze și mărește nivelul de serotonină, hormon care stimulează fericirea și liniștea interioară. 

10. Dacă fumezi, renunță! Dacă nu, nu te apuca nicioadată! Evitarea tutunului crește speranța de viață cu 6 până la 12 ani. Starea de sănătate se îmbunătățește aproape imediat după ce persoana renunță la fumat. La 20 de minute după ce se oprește din fumat, tensiunea și pulsul persoanei scad. De asemenea, după 2-3 luni de pauză, se îmbunătățește circulația și plămânii funcționează mai bine. La doi ani după ce a renunțat, riscul de dezvoltare a cancerului pulmonar se înjumătățește, iar la 15 ani, riscul de boli de inimă ajunge la nivelul celui al unui nefumător. 

Autor

Citește și