10 superalimente care nu trebuie să lipsească din dieta noastră
Bananele cu nutrienți de calitate
Aceste fructe exotice sunt bogate în potasiu, calciu, fier, magneziu și fosfo, constituind o sursă bună de vitamine A, C și vitaminele B (tiamină, niacină, riboflavină). Bananele conțin toți cei 8 aminoacizi esențiali, plus potasiu, un combustibilputernic pentru creier.
Mănâncă iaurt
Pe lângă faptul că ajută la echilibrarea bacteriilor benefice din intestine, iaurtul este bogat în potasiu, proteine, riboflavină și vitamina B12. În plus, este o sursă mai bogată în calciu decât laptele. Culturile vii de iaurt produc lactaza care descompune lactoza, prin urmare pot fi bune și pentru persoanele cu intoleranță la lactoză.
Broccoli pentru calciu
Broccoli este un aliment realmente miraculos. O singură porție ( 1 cană) conține 200% din cantitatea zilnică recomandată de vitamina C și 360 de grame de calciu. În plus, are numai 25 de calorii și doar 0,3 grame de grăsimi.
Somon sălbatic cât mai des
Față de somonul din fermele piscicole, somonul sălbatic are o cantitate de până la trei ori mai mare de uleiuri omega 3 benefice, niveluri mai ridicate din antioxidantul astaxantină și mai puține grăsimi, astfel încât îl transformă într-o bună alegere pentu o alimentație sănătoasă.
Ciugulește nuci
Nucile sunt un superaliment pentru că sunt bogate în uleiuri vegetale și grăsimi benefice, având și un conținut ridicat de arginină, folați, fibre, taninuri și polifenoli. Reprezintă și o sursă importantă de proteine.