În prezent, tot mai multă lume se confruntă cu o problemă legată de creșterea în greutate. Nici nu poate fi altfel, dacă noi mâncăm pe fugă și, de cele mai multe ori, nici nu suntem prea atenți la alimentele cumpărate.
Astfel stând lucrurile, unii oameni au început să întrebe despre diete și cum pot pierde din greutate, dacă se poate fără prea mult efort.
Iată care sunt cele 15 alimente care nu îngrașă absolut deloc și pot fi consumate în orice cantitate.
Popcornul simplu este cel care nu conține adaos de zahăr, sare, unt sau ulei de orice fel. Acest tip de popcorn poate fi consumat în orice cantitate. Vorbim despre un produs extrem de slab caloric, scriu cei de la warlist.com. O cană de popcorn are 31 de kcal.
În floricele de porumb găsim polifenoli, compuși prezenți și în fructele de pădure și ceaiuri.
Incredibil de sănătoase, ouăle sunt foarte bogate în mulți nutrienți importanți. Tocmai de aceea aceste produse pot fi consumate în orice moment al zilei, fără riscul de a crește în greutate.
Se recomandă consumul de ouă fierte.
Într-o proporție covârșitoare (95%), țelina înseamnă apă. O legumă cu multiple beneficii pentru sănătate, țelina conține potasiu, folat, fibre și 30% din necesarul zilnic de vitamina K.
Există doar șase calorii într-o porție de țelină.
Mai trebuie spus că această legumă ajută și la detoxifierea organismului.
Când spunem afine, spunem fructul care conține cei mai mulți antioxidanți.
Au proprietăți diuretice, contribuind astfel la eliminarea excesului de apă.
Grapefruit în dietă ajută la pierderea în greutate, motiv pentru care de multe ori este considerat un aliment. Acest fruct are un conținut ridicat de fibre, care menține foamea în gol, stabilizând nivelul de zahăr din sânge.
De asemenea, grapefruitul ajută la scăderea colesterolului și îmbunătățește digestia.
O sfeclă conține undeva la 40 kcal.
Sfecla ajută la reglarea glicemiei și oferă energie mușchilor. Ajută și la arderea grăsimilor.
Portocalele sunt știute pentru conținutul lor de vitamina C, dar au și alte beneficii.
De exemplu, portocala menține pielea sănătoasă și tânără.
Conține doar 80 de calorii și o mulțime de fibre. Scade colesterolul.
Bogată în acid folic, se consumă în orice perioadă a zilei, fără restricții.
O singură frunză de salată are doar 3 kcal.
Știați că într-o porție de căpșuni găsim mai multă vitamina C decât într-o portocală?
De asemenea, acest fruct este o sursă excelentă de potasiu și fibre.
Cel mai bun mod de a consuma broccoli – crud sau fiert.
O porție de brocoli are 31 de calorii.
Găsim în această legumă vitaminele A, C, E și K.
Roșiile sunt bogate în licopen, un carotenoid care ajută la lupta împotriva bolilor cronice.
O roșie de dimensiuni medii are doar aproximativ 25 de calorii.
Peștele bogat în acizi grași omega-3 crește sațietatea.
În plus, un studiu a descoperit că oamenii care au consumat pește la o masă la următoarea au mâncat cu 11% mai puține calorii decât cei care avuseseră în meniu carne de vită.
Săracă în calorii, dar foarte bogată în proteine, brânza de vacă vine la pachet cu mulți nutrienți sănătoși, inclusiv vitamina B, calciu, fosfor și seleniu.
Este știut faptul că o supă cremă de legume reduce aportul de calorii și sporește sațietatea.
Față de alte cereale consumate la micul dejun, ovăzul a fost mai bun la suprimarea apetitului, la creșterea sațietății și la reducerea aportului caloric pe parcursul zilei.