3 alimente care te ajută în lupta cu colesterolul
Consumul moderat de bere ajută organismul să lupte cu ceea ce specialiștii numesc colesterol „rău” (LDL). Berea conține, de asemenea, o serie de antioxidanți, care provin din ingredientele naturale din care este fabricată această băutură, adică cereale și hamei.
„Mesele copioase de sărbători reprezintă, fără îndoială, o tentație căreia nu mulți îi rezistă, punând astfel organismul la grea încercare. Dacă însă consumarea în exces a alimentelor se produce și după o perioadă de post, organismul trebuie să facă față unei provocări și mai mari. De aceea, este nevoie ca în această perioadă să introducem în dietă alimente care să ajute organismul să lupte cu colesterolul LDL, așa-numitul colesterol
Despre beneficiile usturoiului s-a vorbit din totdeauna. Acesta este bogat în seleniu, zinc, mangan și vitaminele A și C. Usturoiul întărește sistemul imunitar, împiedică formarea cheagurilor de sânge și are un rol foarte important în lupta împotriva colesterolului LDL. Pentru ca proprietățile sale să se mențină la valoare maximă, usturoiul trebuie consumat crud.
Merele sunt, de asemenea, aliatele organismului în lupta cu colesterolul. Ele sunt bogate în fibre, componente a căror eficiență în această cauză a fost demonstrată de specialiști. Astfel, 15 grame de fibre solubile consumate zilnic pot determina scăderea nivelului de colesterol cu până la 10%.
Trebuie, deci, să includem aceste produse în alimentația zilnică și să nu le ocolim nici în perioada sărbătorilor pascale.