5 alimente sănătoase pe care nu le mâncăm suficient de des
Iată cinci dintre acestea:
1. Conopidă
Broccoli este ruda care primește toata atenția, dar verișoara conopidă este și ea demnă de toată atenția ta. Ca și alte legume crucifere, conopida este o sursă bună de vitamina C și fibre. La fel ca broccoli, are, de asemenea, o substanță chimică naturală numită sulforafan, care luptă împotriva cancerului, potrivit testelor de laborator efectuate la animale. Multe alte lucruri afectează de asemenea riscul de cancer, dar dieta este una dintre cele mai ușor de controlat.
2. Sardine
Aceste pești mici au o valoare nutrițională mare. Sardinele sunt o sursă excelentă de acizi grași omega-3 și prea puține alimente sunt la fel de bogate în vitamina B12 cum sunt. Sunt, de asemenea, bogate în vitamina D, partenerul indispensabil al calciului pentru oase puternice și sănătoase.
3. Sfeclă roșie
Aceste legume rădăcinoase frumos colorate nu au cea mai prietenoasă înfățișare, par chiar dure, dar devin extrem de moi și de dulci atunci când le gătești. Sfecla este bogată în antioxidanți, care protejează împotriva cancerului și a altor boli cronice. În plus, sucul lor, care este bogat în nitrați, s-a dovedit că reduce tensiunea arterială și a crește fluxul de sânge către creier. Dacă faci sport la nivel profesionist, sfecla ar putea chiar ajuta la îmbunătățirea performanței.