Quinoa este o cereală care are un conținut ridicat de proteine. Specialiștii în nutriție le recomandă vegetarienilor să introducă acest aliment în dieta lor, deoarece poate reprezenta, alături de soia, un substitut al cărnii.
Business Insider publică un articol în care sunt menționate câteva dintre calitățile acestui aliment.
â— NASA consideră că quinoa este un aliment atât de consistent încât ar putea fi introdusă în meniul astronauților, care pleacă în misiuni pe o perioadă mare de timp.
â— Majoritatea oamenilor care folosesc quinoa în bucătărie o gătesc după aceleași principii după care gătesc și orezul.
â— În boabele de quinoa se gasesc proteine mai ușor de digerat decât cele din carne, susțin nutriționiștii.
â— Această cereală reprezintă o sursa bogată de calciu mai ușor de asimilat de organism decât calciul din lapte.
â— Boabele de quinoa încolțite sunt recomandate pentru tratarea tulburărilor cauzate de ficatul leneș: oboseală, alergii, balonare, indigestie cronică sau puls slab.
â— Făina din quinoa poate fi folosită în panificație fie amestecată cu faină de grâu, fie singură dacă se dorește un produs fără gluten.
â— În Lima, quinoa costă mai mult decât carnea de pui, iar în afara orașelor, datorită cererii foarte mari, există posibilitatea de a transforma culturile diverse într-o monocultură de quinoa.