Un ficat plin cu toxine nu mai funcționează corect. Fiecare persoană în parte ar trebui să acorde mai multă atenție detoxifierii acestui organ. Mai jos, găsiți o listă cu alimente care ajută la curățarea ficatului de elementele nocive.
1. Dimineața este recomandat să bem, pe stomacul gol, un pahar de apă caldă cu lămâie. Acest obicei conduce la eliminarea toxinelor din ficat, stimulează metabolismul și ne ajută să prevenim constipația, pentru că ajută la digestie.
2. Hidratarea este foarte importantă. Consumul de apă este unul dintre cele mai bune remedii pentru protejarea ficatului. Este recomandat să consumăm cel puțin între șase și opt pahare de apă pe zi. Mai mult, acest obicei ajută și rinichii.
3. Este indicat să evităm alimentele procesate, cum ar fi pastele făinoase, zahărul. Ficatul le va transforma pe toate acestea în colesterol, iar creșterea nivelului de colesterol are efecte dintre cele mai grave asupra organismului.
4. Un alt aliment la care probabil că nu ne-am fi gândit să aibă afecte benefice asupra ficatului este rădăcina de păpădie. Aceasta era folosită încă din antichitate pentru curățarea ficatului. Este recomandat să fie consumată sub formă de ceai.
5. Între alimentele care contribuie la întărirea sistemului imunitar este usturoiul. Acesta este bogat, totodată, în substanțe sulfuroase, care conduc la activarea enzimelor, elemente de bază în ceea ce privește funcționarea ficatului.
6. Ceaiul verde contibuie, de asemenea, la curățarea ficatului. El protejează organismul și împotriva hepatitelor virale și ajută la eliminarea grăsimilor în ficat.
7. Varza de Bruxelles este recunoscută pentru modul în care luptă împotriva toxinelor. Astfel, consumul ei este recomandat și în cazul detoxifierii ficatului.