Un cuplu de „super-vegani” urmează o dietă extrem de strictă, pe bază de plante, care constă în mare parte din fructe uscate și nuci. Ei nu consumă deloc zahăr sau sare.
Allee și Hendry Gurung, amândoi în vârstă de 29 de ani, se autointitulează raw-vegani și trăiesc în principal din fructe, cum ar fi durian, mango și legume.
„Știm că nu este pentru toată lumea, dar nu încercăm să impunem stilul nostru de viață nimănui, doar arătând cum mâncăm”, a spus Allee, care lucrează ca instructor de yoga, pentru SWNS, citată de New York Post.
Nu numai că și-au redus cantitatea de grăsime din corp după ce și-au redus aportul de ulei și zahăr, dar ei spun că pielea lor strălucește mai mult ca niciodată.
„M-am luptat cu problemele de piele și digestive și nimic din ce am făcut părea să funcționeze”, a continuat Allee. „Am folosit o mulțime de tratamente diferite înainte de a mă hotărî în cele din urmă să devin vegan, iar apoi high-raw vegan în 2017”.
Deși mănâncă rar alimente gătite – cu excepția cartofilor, orezului și a pastelor – ei susțin că se simt „revitalizați, conectați și plini de energie”.
„Vorbim mereu despre cât de bine ne simțim de când am trecut la o dietă bogată în crudități”, a adăugat ea. „Nu simțim că ne lipsește nimic, deoarece ne ascultăm mereu corpurile.”
Într-o zi obișnuită, cei doi mănâncă fructe la micul dejun, un platou cu fructe exotice la prânz și apoi o masă gătită, cu amidon sau fructe cu densitate mare la cină, pe lângă nuci și semințe ca gustări în timpul zilei.
Între mâncărurile gătite pe care le consumă cei doi se numără burgeri cu curry încolțit sau dovlecei și fasole mung, deși hrana lor se bazează în cea mai mare parte pe fructe.
„Dacă vrei să te obișnuiești să mănânci multe fructe, trebuie să mănânci fructe cu densitate mare, cum ar fi durian și mango”, a spus Hendry.
„Acest lucru îi permite corpului să se obișnuiască cu mai multe calorii din fructe”, a adăugat sursa citată.
Deși s-ar putea să nu pară multă mâncare, cei doi garantează că își fac controlul sângelui pentru a se asigura că primesc nutrienții potriviți.
„Atât de mulți oameni mănâncă mai multe proteine decât au nevoie”, a continuat el. „Proteinele sunt în orice. Nu ai nevoie atât de mult pe cât crezi.”
Hendry, care lucrează și ca instructor de yoga, afirmă că faptul că a trăit în Nepal l-a făcut să fie atras de o dietă pe bază de plante.
„Mâncarea este o mare parte a culturii, iar fructele au o energie cu adevărat puternică”, a spus el, adăugând că există o „relație” între plante și oameni. „Există o vitalitate în jurul plantelor și fructelor și există atât de multă varietate.”