Prima pagină » Sănătate » Adevărul despre masturbare. Este benefică sau dăunătoare?

Adevărul despre masturbare. Este benefică sau dăunătoare?

Adevărul despre masturbare. Este benefică sau dăunătoare?
Detalii în articol

„Adulții trecuți 60 de ani se masturbează mai des decât am crede noi cei mai tineri, iar asta din lipsa partenerilor sexuali. Toată lumea se masturbează. Prin masturbare înveți ce îți place, cât îți trebuie să ajungi la orgasm, ce anume te excită și de ce. Un preadolescent îndoctrinat cu ideea nonpermisivității o să dezvolte în timp fobii, iar peste ani, odată ajuns la maturitatea sexuală, nu o să fie capabil să își găsească un partener de cuplu cu care să rezoneze””, precizează psihologul Radu Leca pentru Ce se întâmplă, doctore?!

„Punerea în practică a fanteziilor sexuale apropie partenerii de cuplu”
Când devine masturbarea o barieră în buna desfășurare a relației de cuplu?

Masturbarea poate fi o problemă atunci când cuplul este format din indivizi total diferiți. „Prin masturbare, intimitatea crește în intensitate, ambii parteneri ajung, simultan sau pe rând, prin stimulare manuală (și orală), la orgasm. Punerea în practică a fanteziilor sexuale apropie partenerii de cuplu.

Am exemplul cel mai grăitor: 18 zile pe lună, Andrei ajungea acasă târziu și singura lui dorință era să facă baie cu partenera lui. În acest timp, sexualitatea se manifesta pozitiv, partida de sex începea prin masturbare și stimulare orală””, mai spune specialistul.

Fanteziile erotice în cuplu apropie partenerii, intensifică dorințele și emoțiile. „Există cupluri care după câteva luni de concubinaj constată că nu sunt compatibile erotic. Un membru vrea sex des sau are mult mai multe manifestări erotice decât celălalt, iar relația se destramă. Cel mai grav este cazul patologic al cuplurilor virgine la 30 de ani, care, odată căsătorite, constată că nu știu ce să facă în pat””, susține psihologul Radu Leca.

De ce apare nevoia de masturbare, iar asta chiar dacă cel în cauză are un cuplu. Poate fi aici vorba de o boală sau de un dezechilibru sexual?

„Rușinea nu are loc desemnat în cuplu. Este firesc să te masturbezi, să fii masturbat, să masturbezi la rândul tău.Reproșurile apar doar când cuplul nu rezonează sexual. Partidele sexuale încep cu masturbare și se termină des prin stimulare orală, anală sau manuală. Femeile pot începe preludiul în prezența partenerului sexual, în baie, la duș. Dușul stimulează erotic doamnele. Aceasta metodă de masturbare este atât de intensă încât prezența jucariilor erotice nu mai este necesară””.

Când poate pune, cu adevărat, probleme masturbarea? Ce efecte poate avea?

„Probleme apar când subiectul, ce se masturbează constant, se află la cel de al 20-lea partener sexual și este nemulțumit de intensitatea și durata actului intim. Aici avem exemplul femeii și bărbatului care, după ce partenerii heterosexuali de cuplu aveau orgasm, își îndreptau atenția către jucăriile sexuale și își găseau rapid satisfacția. Evident că până la introducerea jucăriilor erotice în manifestarile intime ale cuplului a trecut ceva timp.

Din rușinea și frica de a nu fi interpretat, bărbatul ajunge să fie frustrat, manifestându-se nervos, aproape isteric, față de partenerul de cuplu. După aducerea stimulilor mecanici în actul sexual, acesta se calmează, fiind aproape mulțumit de partener”, afirmă psihologul Radu Leca.

Citește continuarea pe CSID!

Citește și