Prima pagină » Sănătate » Alimentele care nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic al cardiacilor

Alimentele care nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic al cardiacilor

Alimentele care nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic al cardiacilor
Nucile și alunele sunt alimente care ar putea scădea incidența deceselor provocate de bolile de inimă, potrivit oamenilor de știință de la Vanderbilt University School of Medicine.

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces la nivel mondial, potrivit statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății. Datele arată că, anual, peste 7,4 milioane de persoane mor din această cauză. În Statele Unite ale Americii, unul din patru decese are drept cauză o boală cardiacă, notează Medical Daily. Pentru a scădea incidența acestei boli ar trebui să adoptăm un stil de viață echilibrat, este recomandarea medicilor. Sau am putea să mâncăm zilnic nuci și alune, după cum arată datele unui studiu recent.

Persoanele care mănâncă zilnic nuci sau alune prezintă un risc scăzut de a muri din cauza unei boli de inimă. „Am găsit dovezi concludente care să ne arate că un consum ridicat de nuci și alune scade incidența decesului survenit din cauza unei boli cardiovasculare. Acest lucru s-a constatat atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților, indiferent de apartenența la rasă sau etnie, indiferent dacă fumau sau nu, dacă beau alcool sau nu, sau de indicele de masă corporală”, a spus dr. Xiao-Ou Shu, autorul studiului.

Experții au analizat datele provenite de la peste 71.700 de persoane, atât caucaziene, cât și de culoare, femei și bărbați, și de la peste 134.260 de bărbați și femei din Shangai, China.

Rezultatele au arătat că persoanele care mâncau nuci și alune prezentau un risc scăzut de a muri din cauza vreunei boli cardiovasculare. „Nu am observat semnificații majore în ceea ce privește beneficiile pe care le-ar aduce nucile, spre deosebire de alunele”, a mai menționat autorul studiului.

Citește și