Alimentul adorat de tinerii români care DISTRUGE creierul și produce oboseală cronica, potrivit dr. Vlad Ciurea

Publicat: 04 08. 2024, 10:36
Actualizat: 04 08. 2024, 10:39

Alimentația joacă un rol-cheie în menținerea unui organism sănătos. Din păcate, mâncarea foarte procesată, de tip fast-food, este preferata tinerilor. Dr. Vlad Ciurea avertizează asupra efectelor nocive asupra creierului, în urma consumului acestor produse. 

Dr. Vlad Ciurea atrage atenția că o alimentație formată din produse procesate este periculoasă pentru organism și, în special, pentru creier. Tinerii sunt cei mai expuși, când vine vorba de mâncarea nesănătoasă, de tip fast-food. Unul dintre cele mai consumate preparate, burgerul, este și cel mai nociv, datorită ingredientelor artificiale și a lipsei de nutrienți. Dr. Vlad Ciurea subliniază că cea mai sănătoasă variantă sunt produsele naturale.

Cel mai bun „supliment alimentar” pentru organism este mâncarea cât mai naturală. Cea de la țară, dacă se poate, de la micii producători. O mâncare ținută cât mai puțin la congelator, fără aditivi, fără coloranți.
Pentru că, pe lângă apă, odihnă și oxigen, și mâncarea este importantă pentru creierul nostru. E bine de știut că mâncarea procesată vine uneori „la pachet” cu surprize neplăcute pentru organism, celebrele E-uri. Unele sunt teribil de periculoase., a precizat expertul.

Dr. Vlad Ciurea menționează că un ingredient foarte nociv, utilizat foarte des în industria alimentară, sunt îndulcitori artificiali, mai ales aspartamul.

„Un exemplu: E 951, îndulcitor și potențiator de arome sintetic. Este de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul! Se descompune, printre altele, în acid aspartic. Acesta suprastimulează neuronii, până la epuizare și distrugere. Prin urmare produce migrene, amețeli, oboseală cronică și multe altele. Nu întâmplător este interzisă utilizarea acestui E 951 în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici.
Din păcate, educația alimentară este redusă la noi… Produsele fast-food și în general mâncarea procesată sunt la îndemână și la prețuri mici. Recomand să fim atenți la acest aspect în îngrijirea copiilor, adolescenților și tinerilor noștri.”, menționează acesta, într-o postare pe social-media.

CITEȘTE ȘI:

Trebuie sau nu să (mai) mâncăm MEZELURI? Doctorul Adrian Copcea o contrazice virulent pe nutriționista Mihaela Bilic

Alimentul pe care David Popovici nu îl mai consumă. Este preferatul românilor, dar campionul mondial nici nu vrea să audă de el

Medicul Mihaela Bilic dezvăluie care este CONDIMENTUL cu „multiple virtuți medicinale”: „Merge și cu carne, și cu pește, și cu legume, și cu orez”