Potrivit unui studiu britanic citat de The Guardian, reducerea consumului de carbohidrați procesați, cum ar fi zahărul, făina albă sau pastele, poate avea ca rezultat ameliorarea acneei, în timp ce o dietă bogată în alimente degresate, cum ar fi, de exemplu, laptele degresat, poate conduce la agravarea acestei afecțiuni dermatologice.
Acneea este cauzată de glandele producătoare de sebum care se blochează și acumulează murdărie și bacterii care infectează zona afectată. Producția de sebum este generată de volumul crescut de hormoni sexuali. Deci, nu pielea murdară este de vină, ci mai degrabă alimentația.
Laptele poate juca un rol în acest sens, din cauza faptului că mâncarea vacilor conține o varietate de hormoni. Acest lucru este valabil și în cazul laptelui degresat, al cărui consum provoacă, potrivit cercetătorilor, senzația de foame și conduce la consumul de produse cu un conținut glicemic ridicat. Acestea din urmă cresc rapid nivelul de glucoză din sânge și provoacă eliberarea de hormoni.
Alături de alimentație, stresul este un factor de risc atunci când vorbim despre apariția acneei.