Reputatul medic nutriționist Mihaela Bilic vine cu un nou sfat care ne prinde bine în această perioadă – care aliment ajută în cura de slăbire. O face bine, iar rezultatele sunt excelente.
„Este campion când vine vorba de slăbit!”, spune Mihaela Bilic.
Și, spre deosebire de alte alimente, acesta poate fi consumat „fără limită de cantitate”, ceea ce înseamnă că nu prezintă niciun risc.
„Cu brânză proaspătă se slăbește mult și repede”, afirmă medicul nutriționist, dând asigurări că acest aliment poate fi consumat oricând și în orice cantitate.
„Pe vremuri, dacă făceai hepatită sau erai în convalescență după vreo boală gravă, ți se recomanda o dietă bazată pe brânză de vaci și carne fiartă. Acestea erau alimentele ușor de digerat, dar care ajutau și la refacerea organismului.
«Celebra» brânză de vaci a ajuns să fie sinonimul alimentației dietetice și chiar e campioană când vine vorba de slăbit!
Când spunem «brânză de vaci» ne referim la brânza proaspătă, dacă suntem români, sau la cottage cheese (perle de brânză), dacă suntem englezi. Și chiar ei, cercetătorii englezi, au ajuns la concluzia că folosirea produselor lactate cu zer mult (lapte bătut, brânză proaspătă, urdă) crește cu 30% randamentul curei de slăbire.
Studiul făcut pe 2 grupuri de persoane cu dietă identică din punct de vedere al numărului de calorii a arătat o pierdere în greutate superioară în cazul celor care consumau produse lactate. Efectul se datorează conținutului de calciu și proteine din lapte, plus grăsimi cu efect anti-obezitate.
Așa că, de mâine, dacă vreți să slăbiți, vă recomand brânza proaspătă cu bastonașe de legume – fără limită de cantitate – indiferent câtă grăsime are sau cum se numește”, a scris pe Instagram Mihaela Bilic.
Pe de altă parte, Bilic demontează un mit potrivit căruia nu se bea apă la masă. Dimpotrivă, afirmă medicul nutriționist, se bea și încă foarte multă.
„Începeți cu o salată de crudități sau cu o supă pe post de aperitiv. Stomacul nu știe să numere caloriile, însă este impresionat de volum. Dacă îl umpleți parțial cu legume proaspete sau cu apa din ciorbă, va rămâne mai puțin loc pentru felul doi.
Beți apă cu înghițituri mici pe tot parcursul mesei. Există mitul că apa băută la masă diluează secrețiile digestive. Nimic mai fals, apa se combină cu mâncarea și întârzie golirea gastrică, deci ne săturăm cu mai puțină mâncare. Atenție, apa băută înainte de masă nu rămâne în stomac și nu ține de foame! Asta, ca să mai demolăm un mit”, potrivit medicului Mihaela Bilic.
CITEȘTE ȘI:
Medicul Mihaela BILIC spune ce se întâmplă în organismul tău când mănânci drob de miel, de fapt
Medicul Mihaela Bilic spulberă un mit: Îngrașă sau nu pastele și cartofii?