Prima pagină » Sănătate » Alimentul comun care are un efect mai nociv asupra ficatului decât alcoolul. Mulți oameni nu pot renunța la el

Alimentul comun care are un efect mai nociv asupra ficatului decât alcoolul. Mulți oameni nu pot renunța la el

Alcoolul consumat în exces poate provoca afecțiuni grave ale ficatului, dar, potrivit unui nou studiu, este un aliment comun care are efecte și mai nocive.

Zahărul, consumat în cantități mari, poate duce la boala ficatului gras non-alcoolic, care se poate transforma în ciroză și diabet de tip 2, potrivit unui tudiu citat de Healty.food.com.

De diabet de tipul 2 suferă 300 milioane de persoane din întreaga lume.

Studiul a arătat că participanții care au mâncat mult zahăr zi de zi au luat în greutate doar 2%, dar ficatul lor a acumulat cu 27% mai multă grăsime.

Medicii recomandă reducerea cantității de zahăr consumată zilnic și consumul de mai multe fructe și legume.

Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de ... vezi toate articolele
Autor

Citește și