Alimentul pe care ne e teamă să-l mai consumăm are, de fapt, un rol esențial în organism
„Zahărul este vital pentru sănătatea creierului dvs. – care este cel mai mare consumator al dulciurilor care ajung în corpul nostru”, a explicat medicul Drew Ramsay pentru The Independent.
Specialistul susține că creierul nostru are nevoie de 400 de calorii obținute din glucoză zilnic pentru a funcționa la capacitate optimă. Totuși, avertizează că acest lucru nu înseamnă să înfuleci două tablete de ciocolată, pentru că acest lucru nu îți va îmbunătăți capacitatea cerebrală.
Totul depinde de sursa zahărului pe care îl consumă creierul nostru.
Dacă fructoza, zahărul care se găsește în cele mai multe dintre alimentele procesate, nu ajută aproape deloc organismul, zaharurile naturale, cum ar fi cele găsite în miere, sirop de arțar și fructe, pot ajuta la îmbunătățirea sănătății creierului.
Totodată, specialistul afirmă că este mai sănătos să mâncam fructele așa cum sunt ele și să evităm să consumăm doar sucul provenit din stoarcerea lor. Acest lucru pentru că fructul conține fibre, ceea ce face ca el să fie consumat mai încet de organism decât un pahar de suc.
De asemenea, din cele 400 de calorii de care are nevoie zilnic creierul nostru, doar un sfert ar trebui să provină din zahărul consumat zilnic. Restul ar trebui să provină din carbohidrați, și aceștia din urmă fiind foarte importanți pentru o viață sănătoasă.
Expertul recomandă ca atunci când vrem să ne alimentăm creierul cu zahăr să ne gândim ce cantitate se găsește în fiecare aliment. Spre exemplu, o banană de dimensiuni medii conține 14 grame de zahăr natural.