Alimentul pe care oamenii de +50 de ani ar trebui să îl mănânce zilnic. Mulți români îl consumă vinerea

Publicat: 11 09. 2024, 16:53
Actualizat: 11 09. 2024, 16:55
Alimentul pe care oamenii de +50 de ani ar trebui să îl mănânce zilnic. Mulți români îl consumă vinerea

Fasolea este alimentul recomandat de nutriționiști pentru beneficiile sale. Plină de vitamine, minerale și proteine esențiale, consumată în mod regulat, poate contribui la imunitate și la reducerea colesterolului LDL („colesterolul rău”). Este un aliment ideal pentru vârstnici datorită conținutului. 

Alimentul care poate combate îmbătrânirea

Fasolea conține colagen, o substanță necesară pentru țesuturile conjunctive.  Ajută la întărirea masei musculare, crește excreția acizilor biliari, produce vimatina D, contribuie la crearea de hormoni necesari funcțiilor de reproducere și reglează nivelul de colesterol.

Fasolea mai conține fierul care poate preveni anemia, precum și magneziu și potasiu, necesare pentru tensiunea arterială și oase.  Vitamina C din fasole poate acționa ca un antioxidant, protejând pielea de deteriorarea oxidativă.  Zincul contribuie la sinteza colagenului și la repararea țesuturilor.

Fasolea consumată în cantități excesive poate dăuna grav sănătății

Consumul excesiv de fasole poate provoca probleme grave de sănătate.

Pote duce la înfundarea arterelor și la declanșarea unui atac de cord sau accident vascular cerebral.

De asemenea, provoacă flatulențe și balonări.

Metode de gătit fasolea

Fasolea poate fi preparată în mai multe feluri, scrie ziarul românesc, fiind servită vinerea la masă, în familie. Vinerea este o zi de post în calendarul ortodox.  Poate fi fiartă și servită ca garnitură, cu  carne de vită, sare, usturoi, ceapă și condimente. Poate fi preparată într-o supă cu bulion, legume și ierburi.

Fasolea prăjită este un alt preparat tradițional delicios, gătită cu untură sau ulei.  Și mai este fasolea rece, amestecată cu roșii, ceapă, coriandru și lămâie.  Dacă nu aveți timp să gătiți, cumpărați conserve cu fasole. Publicația ziarul românesc.ro vă sfătuiește să clătiți bine conținutul și să scurgeți sodiul și lichidul de conservare înainte de a fi încălzit și asezonat.

Citește și: Cum facem cea mai bună fasole cu ciolan, după rețeta lui Radu Anton Roman