Alimentul pe care trebuie să îl consumăm seara, la cină, potrivit doctorului Vlad CIUREA
Reputatul medic Vlad Ciurea dezvăluie care este alimentul pe care trebuie să îl consumăm seara, la cină, pentru a avea o sănătate de fier. Creierul nostru are nevoie, pe lângă odihnă, și de o alimentați corectă.
Vlad Ciurea este unul dintre cei mai mari specialiști în neurochirugie, astfel că fiecare sfat venit de la el are greutate.
Vlad Ciurea: „Alcoolul în exces afectează centrii nervoși!”
Într-un mesaj postat pe Facebook, Vlad Ciurea vine cu o serie de „recomandări pentru creier (și întregul organism)”. Astfel, el arată care sunt cei mai buni pași pentru o viață echilibrată și sănătoasă.
„Trezirea să fie cât mai de dimineață. Ora de culcare ideală: 21.30. Seara, să rememorăm ce am făcut în ziua respectivă și să planificăm ce facem mâine.
Primul lucru de făcut dimineața: de respirat aer curat în fața geamului deschis.
Prima băutură – un pahar de apă la temperatura camerei. Apoi, ceva dulce: dar nu zahăr, ci fruct sau ciocolată.
Micul dejun. Fără grabă, fără știri cu accidente, fără telefon. Ne încarcă negativ. Recomand să ascultăm muzică.
La prânz, nu foarte multă mâncare. Celula nervoasă vrea fructe și legume proaspete, dar nu din cele importate, și vitamina E (cel mai mare protector împotriva Alzheimer) – pe care o găsim în nuci, semințe, migdale, alune, piersici, pește slab, sunt foarte multe.
Seara: o friptură și un pahar de vin. Pledez pentru pește. Alcoolul în exces afectează centrii nervoși!
Vă doresc sănătate!”, scrie Vlad Ciurea.
Despre creierul uman se știe că necesită o cantitate semnificativă de energie pentru a funcționa optim. Glucoza este principalul combustibil pentru creier, iar carbohidrații din pâine sunt o sursă importantă de glucoză. Astfel, consumul moderat de pâine, în special cea integrală, poate furniza energia necesară pentru concentrare, memorie și alte funcții cognitive.
Vă recomandăm să citiți și:
Medicul Mihaela Bilic dezvăluie câte felii de PÂINE pe zi avem voie să mâncâm, de fapt
Smoothie, băutura care crește riscul de DIABET. Medicii nutriționiști propun alternative