Prima pagină » Sănătate » Apa detoxifiantă, mit sau realitate?

Apa detoxifiantă, mit sau realitate?

Apa detoxifiantă, mit sau realitate?
Pune câteva felii de castraveți, curăță o portocală și un grapefruit, adaugă puțină mentă într-un recipient cu apă și ți-ai făcut apa detoxifiantă, care elimină toxinele din corp. Cel puțin, așa spun foarte mulți oameni, inclusiv prezentatorul TV Dr. Mehmet Oz.

Prin urmare, ce face apa detoxifiantă atât de populară?

Nimic, spun oamenii de știință.

„Mai multă apă ușurează sarcina corpului de a elimina toxinele”, spune profesorul și nutriționistul Thomas Brenna, care adaugă că apa ar putea fi luată la fel de bine și de la robinet.

Apa ajută la menținerea ficatului și a rinichilor într-o formă bună. Corpul se bazează pe ficat pentru a prelua toxinele din sânge și pentru a le transforma în substanțe care pot fi eliminate prin urină, însă adăugarea castraveților sau a mentei nu adaugă vreun fel de beneficiu consumului de apă. Oamenii de știință afirmă că nu știu ce fel de toxine ar trebui să elimine apa detoxifiantă.

„Nimeni nu a explicat clar de ce toxine scăpăm”, spune cercetătorul Donald Hensrud. „Oamenii vorbesc despre ea ca și cum ar fi un mare compus de chimicale de care trebuie să scăpăm, iar eu nu înțeleg despre ce vorbesc”.

Acest lucru nu a oprit companiile să vândă sticle de apă alături de mesaje prin care promit că apa respectivă le va oferi detoxifierea dorită. Numeroase vedete au promovat și ele apele detoxifiante despre care spun că ar ajuta la pierderea în greutate, scrie Statnews.com.

Experții spun însă nu se știe care ar fi beneficiile consumului apei cu arome. Cu toate că aceștia rămân sceptici în ceea ce privește laudele generale, apa detoxifiantă clar nu este dăunătoare. Mai mult decât atât, aceasta ar putea avea un beneficiu: apa simplă devine mai gustoasă, oamenii fiind mai tentați să o bea.

 

 

Autor

Citește și