Atenție ce cumpărați când mergeți la supermarket. Aceste alimente cresc riscul de apariție a cancerului cu peste 10%
Alimentele ultra-procesate includ băuturi răcoritoare, pâinea împachetată, cereale îndulcite și mezeluri, care de obicei conțin o cantitate mare de zahăr, grăsime și sare, dar în componența acestora lipsesc vitaminele și fibrele. Unele studii au arătat că aceste alimente formează chiar și până la 50% din aportul caloric al oamenilor din țările dezvoltate, scrie Medical Xpress.
Există puține studii care au făcut această corelație. De obicei, se urmărea legătura dintre alimentele ultra-procesate și obezitate, nivelurile de colesterol și presiunea arterială.
O echipă formată din cercetători francezi și brazilieni au dorit să umple acest gol în cunoaștere, evaluând impactul pe care o dietă care conține alimente ultra-procesate îl poate avea asupra organismului și dacă acestea duc la apariția cancerului.
Rezultatele s-au bazat pe analizarea răspunsurilor a 104.980 de francezi adulți (22% bărbați și restul femei) cu o vârstă medie de 43 de ani, care au completat cel puțin două chestionare cu privire la dietă.
Alimentele cuprinse în chestionare au fost grupate în funcție de gradul de procesare, iar cazurile de cancer au fost identificate cu ajutorul declarațiilor pacienților validate ulterior de registrele medicale și de bazele de date naționale.