Avantajele serviciilor medicale oncologice integrate

Avantajele serviciilor medicale oncologice integrate
Publicat: 11/10/2024, 11:34

Afecțiunile oncologice necesită o abordare integrată multidisciplinară, pentru un diagnostic corect și un tratament corespunzător pentru fiecare pacient în parte, indiferent de tipul bolii. În plus, în acest fel, pacientul beneficiază de toate serviciile medicale într-un singur loc, fără să fie nevoit să se adreseze și altor centre.

Tratamentul pentru cancer este unul multimodal și, în funcție de caz și de indicația medicală, acesta poate include intervenție chirurgicală, chimioterapie, radioterapie, imunoterapie sau terapii biologice țintite.

Cea mai bună decizie terapeutică pentru fiecare pacient în parte este stabilită în Comisia oncologică multidisciplinară, cunoscută și sub denumirea de Tumor Board, din care fac parte medici cu diferite specializări, respectiv oncologul, chirurgul, radioterapeutul, radiologul, anatomopatologul, dar și alți specialiști, în funcție de caz. Recomandarea de tratament trebuie stabilită ținându-se cont de severitatea bolii, de comorbiditățile asociate și de toate particularitățile pacientului.

Astfel, pentru obținerea celor mai bune rezultate terapeutice, este foarte important ca pacienții cu afecțiuni oncologice să se adreseze unor centre medicale dedicate, care să ofere acces la toate metodele de diagnostic și tratament necesare, precum și la o echipă de medici experimentați, care să le ofere cele mai bune recomandări.

Centrul Oncologic SANADOR, cel mai mare centru medical privat din România specializat în diagnosticarea și tratamentul cancerului, asigură acces pacienților la diagnostic avansat și tratament pentru cancer integrat, multimodal, printr-o abordare multidisciplinară.

Pacienții beneficiază la Centrul Oncologic SANADOR de tratamente individualizate, indicația terapeutică fiind stabilită de Comisia oncologică multidisciplinară, formată din medici foarte bine pregătiți și cu mare experiență în tratamentul afecțiunilor maligne.

În funcție de recomandarea stabilită, pacienții au acces la Centrul Oncologic SANADOR la toate tipurile de tratament – prin chimioterapie, radioterapie externă, stereotaxie, brahiterapie, imunoterapie, radioterapie izotopică și terapii biologice țintite, care pot fi efectuate cu spitalizare de zi sau continuă. Pentru pacienții asigurați, brahiterapia și radioterapia stereotaxică pot fi realizate gratuit, prin contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Atunci când există indicație pentru intervenție chirurgicală, de altfel singura metodă de tratament cu viză curativă pentru cele mai multe dintre cancerele solide, operațiile de chirurgie oncologică sunt realizate la Spitalul Clinic SANADOR, cel mai mare spital privat multidisciplinar din România, în condiții de maximă siguranță, într-un bloc operator foarte bine dotat. În funcție de caz, intervențiile chirurgicale sunt realizate clasic, prin chirurgie deschisă, sau minim invaziv, prin chirurgie laparoscopică sau robotică, cu ajutorul celui mai performant sistem robotic existent în acest moment în lume, da Vinci Xi. Postoperator, pacienții primesc îngrijiri avansate în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic SANADOR, acreditată ca Secție ATI de categoria I.

De asemenea, la Centrul Oncologic SANADOR pacienții au acces și la servicii medicale complete de monitorizare, prin consultații de specialitate și investigații imagistice, realizate cu echipamente ultraperformante, precum PET-CT sau SPECT-CT.

În cazul unei urgențe medicale, pacienții cu afecțiuni oncologice pot opta pentru serviciile medicale oferite de Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Clinic SANADOR. La Spitalul Clinic SANADOR funcționează nonstop cu 26 de linii de gardă, inclusiv linie de gardă de oncologie.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Mesajul Germaniei pentru Putin: Retrageți-vă trupele din Ucraina și începeți negocierile cu Kievul
Vrăji în casa lui Silviu Prigoană?! Adriana Bahmuțeanu rupe tăcerea: „Mihaela și menajera se acuză…”
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner...
Putea fi salvat adolescentul care a murit așteptând o ambulanța? Chirurg pediatru: „Nu mai e...
Văduva lui Silviu Prigoană îi dă replica Adrianei Bahmuțeanu: "Copiii nu vor să o vadă:...
O profesoară a fost arestată după ce s-a aflat că avea o relație cu un...
Ucraina se pregătește să arunce în luptă brigada de soldați antrenată în Franța, dotată cu...
Dublă lovitură pentru familia lui Silviu Prigoană! A suferit un AVC atunci când a auzit...
Nu mai cumpăra ACESTE 7 alimente congelate. Se găsesc în toate supermarketurile din România! Ce...
Vremea 18 noiembrie - 16 decembrie 2024. Mai cald la început de săptămână, apoi răcire....
Văduva lui Silviu Prigoană, declarații bombă după decesul omului de afaceri
Legea ar putea fi schimbată după cazul tragic a lui Andrei, băiatul mort cu zile...
Avem testamentul lui Silviu Prigoană. Ce primesc Adriana Bahmuțeanu și celelalte foste soții
Ce fel de dubă poți să conduci cu permis Categoria B?
Ministrul de Externe din Ucraina susţine „pacea prin forţă” într-un mesaj către Marco Rubio
GENIUL matematician, forțat să se CASTREZE chimic pentru că...
Mașinile interzise în România. Restricție la dreptul de circulație din 17 noiembrie, ora 07:00
Vremea vine cu alte mari surprize. Nici meteorologii nu se mai așteptau
Regina Întunericului și Adriana Bahmuțeanu, replici dure după întâlnirea în taină cu Honorius Prigoană. Ce...
Mike Tyson vs. Jake Paul: Când (ora României) și unde se difuzează online meciul?
Cum îl apară Gabriela Cristea pe Tavi Clonda: “Tu îți permiți să-ți dai părerea și...
Jake Paul, șocat de gestul adversarului său, Mike Tyson: "Trebuie să mă ciupesc Tocmai am...
BANCUL ZILEI. Ardeleanul: – Domnule doctor, m-o tot durut capul şi mi-o zis cineva că...
Relicve enigmatice din Egiptul Antic au fost găsite într-o cameră ascunsă la 14 metri adâncime