Avantajele serviciilor medicale oncologice integrate

Publicat: 11 10. 2024, 11:34

Afecțiunile oncologice necesită o abordare integrată multidisciplinară, pentru un diagnostic corect și un tratament corespunzător pentru fiecare pacient în parte, indiferent de tipul bolii. În plus, în acest fel, pacientul beneficiază de toate serviciile medicale într-un singur loc, fără să fie nevoit să se adreseze și altor centre.

Tratamentul pentru cancer este unul multimodal și, în funcție de caz și de indicația medicală, acesta poate include intervenție chirurgicală, chimioterapie, radioterapie, imunoterapie sau terapii biologice țintite.

Cea mai bună decizie terapeutică pentru fiecare pacient în parte este stabilită în Comisia oncologică multidisciplinară, cunoscută și sub denumirea de Tumor Board, din care fac parte medici cu diferite specializări, respectiv oncologul, chirurgul, radioterapeutul, radiologul, anatomopatologul, dar și alți specialiști, în funcție de caz. Recomandarea de tratament trebuie stabilită ținându-se cont de severitatea bolii, de comorbiditățile asociate și de toate particularitățile pacientului.

Astfel, pentru obținerea celor mai bune rezultate terapeutice, este foarte important ca pacienții cu afecțiuni oncologice să se adreseze unor centre medicale dedicate, care să ofere acces la toate metodele de diagnostic și tratament necesare, precum și la o echipă de medici experimentați, care să le ofere cele mai bune recomandări.

Centrul Oncologic SANADOR, cel mai mare centru medical privat din România specializat în diagnosticarea și tratamentul cancerului, asigură acces pacienților la diagnostic avansat și tratament pentru cancer integrat, multimodal, printr-o abordare multidisciplinară.

Pacienții beneficiază la Centrul Oncologic SANADOR de tratamente individualizate, indicația terapeutică fiind stabilită de Comisia oncologică multidisciplinară, formată din medici foarte bine pregătiți și cu mare experiență în tratamentul afecțiunilor maligne.

În funcție de recomandarea stabilită, pacienții au acces la Centrul Oncologic SANADOR la toate tipurile de tratament – prin chimioterapie, radioterapie externă, stereotaxie, brahiterapie, imunoterapie, radioterapie izotopică și terapii biologice țintite, care pot fi efectuate cu spitalizare de zi sau continuă. Pentru pacienții asigurați, brahiterapia și radioterapia stereotaxică pot fi realizate gratuit, prin contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Atunci când există indicație pentru intervenție chirurgicală, de altfel singura metodă de tratament cu viză curativă pentru cele mai multe dintre cancerele solide, operațiile de chirurgie oncologică sunt realizate la Spitalul Clinic SANADOR, cel mai mare spital privat multidisciplinar din România, în condiții de maximă siguranță, într-un bloc operator foarte bine dotat. În funcție de caz, intervențiile chirurgicale sunt realizate clasic, prin chirurgie deschisă, sau minim invaziv, prin chirurgie laparoscopică sau robotică, cu ajutorul celui mai performant sistem robotic existent în acest moment în lume, da Vinci Xi. Postoperator, pacienții primesc îngrijiri avansate în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic SANADOR, acreditată ca Secție ATI de categoria I.

De asemenea, la Centrul Oncologic SANADOR pacienții au acces și la servicii medicale complete de monitorizare, prin consultații de specialitate și investigații imagistice, realizate cu echipamente ultraperformante, precum PET-CT sau SPECT-CT.

În cazul unei urgențe medicale, pacienții cu afecțiuni oncologice pot opta pentru serviciile medicale oferite de Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Clinic SANADOR. La Spitalul Clinic SANADOR funcționează nonstop cu 26 de linii de gardă, inclusiv linie de gardă de oncologie.