V-ați gândit vreodată care ar putea fi băutura care ar putea să vă ajute să țineți răceala la distanță, îndeosebi în timpul sezonului rece? Consumul moderat al acestui lichid poate întări imunitatea și, de altfel, poate stimula întregul organism. Specialiștii recomandă ca această băutură să fie consumată după mesele copioase.
Băutura aceasta poate fi considerată un adevărat elixir pentru sănătate. Specialiștii recomandă să fie consumată moderat, mai ales după mesele copioase. Este vorba despre ghimbir, o plantă erbacee care poate oferi o multitudine de beneficii organismului uman. De altfel, poate îndeplini un rol de protecție împotriva răcelii, îndeosebi în timpul sezonului rece. Totodată, consumul de ghimbir poate stimula digestia.
Specialiștii în nutriție recomandă ca ghimbirul să facă parte din alimentația zilnică. Este o plantă bogată în zinc, vitaminele B3, B6 și C, dar și în magneziu, potasiu, fier și fosfor.
Vezi și Ce conține, de fapt, PARIZERUL ieftin din supermarketuri. Riscurile la care se expun consumatorii
De exemplu, ceaiul de ghimbir poate avea efecte benefice asupra organismului uman. Poate acționa precum un calmant pentru sistemul digestiv și întărește imunitatea. Poate fi ingerat și sub formă de capsule, însă acest aspect trebuie discutat cu medicul.
Inflamația articulațiilor și a țesutului cartilaginos poate fi redusă cu ajutorul ghimbirului. De altfel, potrivit unor studii, consumul de ghimbir ar putea contribui la scăderea trigliceridelor.
Totodată, consumul regulat de ghimbir poate ajuta la îmbunătățirea calității pielii, îndeosebi a tenului. Pe timpul verii se recomandă consumul de limonadă cu miere, ghimbir și mentă. De asemenea, poate fi consumat zilnic, doar cu miere. De exemplu, într-un recipient din sticlă poate fi turnată miere, iar ghimbirul să fie ras. Puteți amesteca acestă compoziție și să o țineți la frigider. Zilnic, poate fi consumată câte o linguriță.
Sursă foto: Envato