Prima pagină » Sănătate » Beneficiile uimitoare ale CEAIULUI verde prăjit. Secretul japonez pentru a avea o minte sănătoasă și pentru a reduce senzația de oboseală

Beneficiile uimitoare ale CEAIULUI verde prăjit. Secretul japonez pentru a avea o minte sănătoasă și pentru a reduce senzația de oboseală

Beneficiile uimitoare ale CEAIULUI verde prăjit. Secretul japonez pentru a avea o minte sănătoasă și pentru a reduce senzația de oboseală
Sursa foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ

În lumea băuturilor care stimulează mintea, ceaiul se evidențiază ca fiind o alternativă sănătoasă și eficientă la cafeaua de dimineață. Totuși un anumit sortiment de ceai are niște proprietăți aparte care oferă beneficii semnificative pentru funcțiile vitale ale creierului.

Potrivit cercetărilor, consumul moderat de ceai verde prăjit poate îmbunătăți performanța cognitivă, conform unui nou studiu publicat în Scientific Reports. Deși cercetarea este în stadii incipiente, adoptarea unui obicei zilnic de a consuma ceai verde prăjit pare să merite, conform experților. Studii anterioare au subliniat deja beneficiile cognitive ale ceaiului verde.

Studiul a implicat 20 de bărbați adulți sănătoși din Japonia, cu vârsta medie de 23 de ani, care au efectuat sarcini de calcul mental timp de 5 minute în două sesiuni separate.

Într-o sesiune, participanții au consumat apă, iar în cealaltă au băut ceai verde prăjit. Procesul a fost repetat a doua zi și apoi o lună mai târziu.

Cercetătorii au măsurat 11 răspunsuri fiziologice diferite pentru a evalua impactul consumului de apă fierbinte, ceai verde și ceai verde prăjit asupra performanței mentale.

Rezultatele au arătat o îmbunătățire semnificativă a performanței cognitive în cazul celor care au consumat ceai verde prăjit în comparație cu cei care au băut apă.

„Prin examinarea diferiților indicatori, am constatat că stimularea aromatică din ceaiul verde prăjit are potențialul de a îmbunătăți performanța la sarcinile mentale și de a atenua sentimentele de oboseală”, au scris autorii studiului, potrivit larazon.es.

Consumul moderat și pe termen scurt al acestei băuturi japoneze poate aduce beneficii semnificative, ceea ce deschide noi perspective în ceea ce privește consumul de ceai pentru sănătatea mintală și aduce o alternativă sănătoasă la consumul de cafea.

Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa ... vezi toate articolele

Citește și