Boala fără leac care provoacă dureri continue și mari
Alison a început să simtă dureri la nivelul mușchilor și articulațiilor pe când avea 25 de ani. Medicii i-au scos vezica biliară, însă situația ei nu s-a îmbunătățit. Ulterior, ea a fost diagnosticată cu fibromialgie, o afecțiune extrem de răspândită, care afectează sistemul muscular și cel osos.
La patru ani de la diagnosticul primit, Alison a învățat să trăiască simțindu-se obosită tot timpul și având dureri constante.
„Când primești diagnosticul, crezi că trebuie să existe ceva care poate fi făcut. Din păcate, nu există nicio cură. Literalmente, se răspândește în corpul meu și nu o pot controla. Sunt depășită”, mărturisește tânăra.
Fibromialgia face ca mușchii să pară extrem de obosiți, contractându-se și dând senzația că ard.
Totodată, așa cum povestește și Alison, această boală afectează și memoria, pacienților fiindu-le foarte greu să își amintească nume, direcții și făcându-i confuzi tot timpul.
Singura șansă pe care o au cei diagnosticați cu fibromialgie este să învețe să trăiască cu durerea, fiind pregătiți mental pentru acest lucru.
„Totul ține de managerierea durerii, de a face durerea mai puțin importantă, astfel încât să ai o viață împlinită”, mărturisește tânăra.
În ceea ce privește problemele legate de memorie, Alison spune că o soluție pe care ea însăși o aplică este aceea de a face liste, astfel încât să citească și să vadă exact ce are de făcut, fără a fi nevoie să țină minte totul.