Prima pagină » Sănătate » CAFEAUA, prieten sau dușman? Ce să faci dacă ai băut prea multă

CAFEAUA, prieten sau dușman? Ce să faci dacă ai băut prea multă

CAFEAUA, prieten sau dușman? Ce să faci dacă ai băut prea multă
Treci printr-o perioadă grea la birou? Ai avut multe sarcini pe care nu ai reușit să le rezolvi în timpul programului de lucru? A trebuit să lucrezi de acasă ca să ajungi la zi cu deadline-urile, iar o ceașcă de cafea a fost singurul tău prieten în această perioadă

După o vreme, o singură ceașcă de cafea nu a mai fost suficientă , apoi nici două și nu-ți dai seama când ai ajuns să bei pe zi peste un litru de cafea. Începi să-ți dai seama că indiferent de câtă cafea ai consuma, corpul tău are din ce în ce mai puțină enrgie. Vezi mai jos care sunt semnele unei supradoze de cofeină și ce poți face pentru a reveni la normal.

Care sunt semnele intoxicației cu cafeină

Practic, cofeina stimulează sistemul nervos central, făcându-te să te simți mai alertă și mai „în priză”. Totodată, cafeaua stimulează eliberarea de adrenalină, ceea ce duce la creșterea semnificativă a ritmului cardiac. Dar, la fel ca și în cazul alcoolului, chiar dacă este benefică în cantități moderate, dacă ajungi să consumi prea multă cafea, efectele secundare pot merge de la stări de neliniște, anxietate, nervozitate, până la probleme de sănătate majore.

Oamenii ar trebui să-și limiteze consumul de cofeină la cel mult 400 de miligrame pe zi, potrivit USDA. În timp, oamenii au o toleranță diferită față de cafeină, probabil că veți simți destul de rău dacă vei trece peste această cantitate de 400 de miligrame. Și ca să îți fie mai simplu să vezi ce înseamnă această cantitate, află că o ceașcă de cafea are aproximativ 100 de miligrame de cafeină, deci nu ar trebui să bei mai mult de patru cești într-o zi. Dacă depășești această cantitate, este posibil să ai o senzație de oboseală accentuată, să ai dureri de cap, stări de greață și palpitații.

Citește continuarea pe CSID!

Foto: Hepta

Autor

Citește și